Με τις ευλογίες του Κρεμλίνου αντιτουρκική συμμαχία στη Συρία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Την ώρα που η Μόσχα διαψεύδει ότι θα συγκρουστεί με τις τουρκικές δυνάμεις σε περίπτωση εισβολής στην Συρία, οργανώνει το ευρύτερο αντιτουρκικό στρατιωτικό μετωπο από την αρχή της σύγκρουσης
Η Ilham Ahmed ανταποκρίνεται στο κάλεσμα της Μόσχας για συγχώνευση του SDF με τον Συριακό Στρατό.

Η επικεφαλής του εκτελεστικού οργάνου του «Συριακού Δημοκρατικού Συμβουλίου» (SDF), Ilham Ahmed, ανταποκρίθηκε στο ρωσικό κάλεσμα για συγχώνευση του στρατού του συριακού καθεστώτος με τις «Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις» (SDF).

Την Κυριακή, 19 Ιουνίου, κατά τη διάρκεια συνάντησης που πραγματοποιήθηκε μεταξύ των εκπροσώπων του SDF με φεμινίστριες, προσωπικότητες, πολιτικούς ακτιβιστές και διανοούμενους από την πόλη της Ράκα και την γύρω περιοχή, η εμβληματική προσωπικότητα του αγώνα των Κούρδων, Ι.Ahmed δήλωσε: «Αντί να επιτεθούμε σε αυτές τις δυνάμεις (Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις) είναι καλύτερα να μιλήσουμε για τους τρόπους ώστε να επιτευχθεί μια πολιτική λύση και, επομένως, η ενσωμάτωση του SDF με τον συριακό στρατό σε ορισμένους μηχανισμούς είναι η σωστή λύση, υπό το πρίσμα της σιωπηρής διεύρυνσης των δυνάμεων του καθεστώτος».

Πρόσθεσε ότι θα ήταν καλύτερο να «φθάσουμε σε μια σωστή λύση», δεδομένου ότι το «SDF» έχει μετατραπεί σε μία «σεβαστή δύναμη που δεν μπορεί να παρακαμφθεί».

Η εξέλιξη αυτή είναι εξαιρετικά σημαντική, διότι με αυτόν τον τρόπο ο στρατός της Συρίας θα μπορεί να επιχειρήσει στην πρώτη γραμμή του μετώπου απέναντι στον τουρκικό στρατό, εάν γίνει εισβολή. Στον αντίποδα, οι Κούρδοι θα πρέπει να παραχωρήσουν την αυτονομία τους, με αντάλλαγμα όπως την επιβίωσή τους αφού αποτελούν τον πρώτο στόχο της Τουρκίας.

Αναλυτές πάντως υποστηρίζουν ότι η Μόσχα έστω και άτυπα υποστήριξη στρατιωτικά αυτή τη συμμαχία, όπως υποστηρίζει μέχρι σήμερα τις στρατιωτικές ενέργειες της Συρίας απέναντι στην Τουρκία και τις τρομοκρατικές οργανώσεις που υποστηρίζει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ