Επτά αμύγδαλα και ένα μπλοκάκι

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γράφει το ένα πετσωμένο site ότι ο πρωθυπουργός τρώει για δεκατιανό επτά αμύγδαλα. Το παίρνει το άλλο πετσωμένο site και το αναπαράγει με ενθουσιασμό.

Γράφουν, μάλιστα, ότι κάποια φορά που είχε πεινάσει, ζήτησε τρία αμύγδαλα παραπάνω! Και γέλασαν οι συνεργάτες του ότι «σήμερα το έριξε έξω».

Γραφει ο Νίκος Μωραΐτης απο το documentonews.gr

Μπορεί να σας φαίνονται από γλοιώδη ως γελοία τέτοιου είδους δημοσιεύματα, αλλά τη δουλειά τους την κάνουν. Λειτουργούν κατευθείαν στο υποσυνείδητο του μέσου πολίτη, δομώντας το προφίλ που επιδιώκουν (και που, εντέλει, γι’ αυτό πληρώνονται).

Τι σημαίνει ότι ο πρωθυπουργός τρώει επτά αμύγδαλα και, όταν το ρίχνει έξω, άλλα τρία; Σημαίνει ότι είναι εγκρατής, ολιγαρκής, και κατ’ επέκταση λιτός, δωρικός, εργατικός, ακάματος.

Θυμάστε έναν άλλον; Τότε που άνοιγε ο οχετός της μιντιαρχίας και ολιγαρχίας στην Ελλάδα – χωρίς να έχει φτάσει βέβαια στα σημερινά «αφρικανικά» μεγέθη;

Εκείνος κυκλοφορούσε, λέει, με ένα μπλοκάκι. Και σημείωνε πάντα τα προβλήματα και τις ελλείψεις σε κάθε περιοχή! Έτσι έγραφαν τα «πετσωμένα» ΜΜΕ της εποχής.

Εκείνος… σημείωνε στο μπλοκάκι του, ήταν εργατικός, σχολαστικός, ακούραστος, και οι ολιγάρχες έκλεβαν τα λεφτά του κόσμου στο χρηματιστήριο.

Εκείνος σημείωνε στο μπλοκάκι του και οι βαλίτσες της διαφθοράς πηγαινοέρχονταν γύρω του. Ο σημερινός τρώει τα επτά αμύγδαλα και γύρω του ξεδιπλώνεται ο χορός των δισ., της μίζας, των απευθείας αναθέσεων, των κολλητών, των αρπακτικών.

Εκείνος όμως δε βλέπει τι ζόφος, τι παρακράτος, τι Κολομβία οργιάζει γύρω του γιατί έχει το βλέμμα του στραμμένο στη χούφτα του και μετράει τα αμύγδαλα: να είναι επτά, όχι οκτώ!

Η πραγματικότητα είναι ότι εκτός από αυτούς τους δύο βαθιά διεφθαρμένους ηγέτες και το σάπιο σύστημα που οικοδόμησαν, τεράστια ευθύνη είχαν και έχουν τα ΜΜΕ της κάθε εποχής.

Και, άκου να δεις μια σύμπτωση! Είναι τα ίδια ακριβώς ΜΜΕ που τότε υμνούσαν το μπλοκάκι του Σημίτη και σήμερα υμνούν τα αμύγδαλα του Μητσοτάκη. Κοίτα το μπλοκάκι! Κοίτα τα αμύγδαλα! Μην κοιτάξεις γύρω, γιατί τα εκατομμύρια αλλάζουν χέρια στο μεγάλο φαγοπότι της διαφθοράς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ