Παιχνίδια κατασκόπων στην καρδιά των Αθηνών: Έκλεψαν ηλεκτρονικές συσκευές απο το πολυτελές αυτοκίνητο Αμερικάνου διπλωμάτη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Άφαντοι παραμένουν οι δράστες μιας μυστηριώδους κλοπής που σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής, με θύμα έναν Αμερικανό διπλωμάτη, ο οποίος εργάζεται στην Πρεσβεία των ΗΠΑ άλλης βαλκανικής χώρας και βρισκόταν στην Αθήνα πιθανόν για κάποια συνάντηση.

Ο 40χρονος είχε παρκάρει το μισθωμένο όχημά του στην οδό Ευριπίδου και όταν ολοκλήρωσε την αποστολή του και επέστρεψε σε αυτό, παρατήρησε ότι ήταν παραβιασμένο, ενώ έλειπαν όλα όσα είχε στο πορτμπαγκάζ του!

Σύμφωνα με το fonaklas.blogspot.com το όχημα είχε παραβιαστεί από την πλευρά του οδηγού και αυτά που εκλάπησαν ήταν ένα λάπτοπ και δύο τάμπλετ, τα οποία καθώς ήταν στο πορτμπαγκάζ, δεν ήταν καν ορατά από το τζάμι του αυτοκινήτου.

Η συνολική αξία των αντικειμένων που πήραν οι δράστες αγγίζει τα 9.000 ευρώ, αλλά οι πληροφορίες που φέρεται να είχαν μέσα οι ηλεκτρονικές συσκευές αξίζουν πολλά περισσότερα…

«Είναι βέβαιο ότι η αξία των αντικειμένων είναι η μικρότερη ζημιά για τον κάτοχό τους. Φαίνεται ότι το περιεχόμενο των υπολογιστών ήταν αυτό που ήθελαν οι δράστες οι οποίοι προφανώς παρακολουθούσαν τον διπλωμάτη και γνώριζαν τι είχε στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου του», σχολίασε αξιωματικός της Αστυνομίας.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ελληνικών Αρχών, ο Αμερικανός διπλωμάτης βρισκόταν υπό παρακολούθηση από στελέχη άλλης Πρεσβείας, τα οποία και έκαναν την κλοπή για να πάρουν το περιεχόμενο του αυτοκινήτου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ