Κάτω απο Τουρκική “επιτήρηση” ο Μητσοτάκης στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ελληνική στάση θα κρίνει –κατά την Άγκυρα- αν θα τεθεί θέμα αποστρατιωτικοποίησης των νησιών μας στη Σύνοδο του NATO!
Τα όρια του θράσους έχουν ξεπεραστεί προ πολλού από την Τουρκία, η οποία συμπεριφέρεται σαν δερβέναγας αγνοώντας τους πάντες και τα πάντα και στέλνοντας τελεσίγραφα και προειδοποιήσεις προς πάσα κατεύθυνση, με μοναδικό στόχο να κερδίσει όσα περισσότερα μπορεί στο ανατολίτικο παζάρι που έχει στήσει με το NATO και τις ΗΠΑ.

Τούρκος αξιωματούχος αποκάλυψε στην ιστοσελίδα Euractiv ότι οι επόμενες κινήσεις της Άγκυρας σε ότι αφορά τη μονότονη, αλλά έντονη διεκδίκηση της αποστρατιωτικοποίησης νησιών του Αιγαίου, θα εξαρτηθούν από την Ελλάδα και συγκεκριμένα από τη στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη στην επερχόμενη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.

«Θα δούμε πώς συμπεριφέρεται η Ελλάδα και μετά θα βαθμονομήσουμε τη δοσολογία», είναι το μήνυμα από την τουρκική πλευρά για το πως θα συμπεριφερθεί στο ΝΑΤΟ (μετά την ΕΕ ακολουθεί η Σύνοδος της Συμμαχίας) έναντι της Ελλάδας, σε ερώτημα της EURACTIV προς ανώτερο κυβερνητικό αξιωματούχο της Τουρκίας.

Ξεκάθαρος εκβιασμός δηλαδή από την Τουρκία, η οποία ουσιαστικά δεν θέλει σε καμία περίπτωση η Ελλάδα να είναι επιθετική και αν κρίνει ότι οποιαδήποτε τοποθέτηση του Έλληνα Πρωθυπουργού τη… θίγει, θα αντιδράσει αναλόγως στη Σύνοδο του NATO!

Πάντως, σύμφωνα με το προσχέδιο συμπερασμάτων της ευρωπαϊκής Συνόδου που δημοσίευσε χθες η EURACTIV, οι ηγέτες της ΕΕ αναμένεται μεν να καταδικάσουν την Τουρκία για την κλιμάκωση των προκλήσεων κατά της Ελλάδας, αλλά σε… χλιαρούς τόνους, ως συνήθως.

«Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο εξέφρασε βαθιά ανησυχία για τις επανειλημμένες πρόσφατες ενέργειες και δηλώσεις της Τουρκίας. Η Τουρκία πρέπει να σεβαστεί την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα όλων των κρατών μελών της ΕΕ», φέρεται πως αναγράφεται στο προσχέδιο.

Προ ημερών, ένας άλλος Τούρκος αξιωματούχος είχε σχολιάσει επίσης στην EURACTIV το θέμα των… αντιποίνων της Άγκυρας σε περίπτωση που η Ελλάδα αναφέρει την Τουρκία στη Σύνοδο της ΕΕ:

«Αν θέλετε ένα ήρεμο καλοκαίρι, τότε αρχίστε να συμπεριφέρεστε έτσι … Καλύτερα να μην ενοχλείτε την Τουρκία αυτή τη στιγμή. Δεν είναι απαραίτητο να φωνάζετε συνέχεια ότι η Ελλάδα είναι ικανή και θα υπερασπιστεί το έδαφός της αν χρειαστεί. Γιατί να δηλώνετε συνεχώς το αυτονόητο; Ποιος είναι γνωστός στην ιστορία που να λέει είστε ευπρόσδεκτοι στο έδαφός μας; Έχουμε μια παροιμία ‘σφυρίζεις ενώ περνάς από το νεκροταφείο’ – σημαίνει ότι φοβάσαι το περιβάλλον αλλά προσπαθείς να το κρύψεις σφυρίζοντας μια μελωδία».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ