Λεπέν: Ο Μακρόν μου πρότεινε να συγκυβερνήσουμε

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αποκάλυψη-«βόμβα» έκανε η Μαρίν Λεπέν, σύμφωνα με την οποία ο Γάλλος πρόεδρος  Εμανουέλ Μακρόν της έκανε πρόταση να κυβέρνηση εθνικής ενότητας.

Όπως αναφέρει η Liberation, ο Γάλλος πρόεδρος, ο οποίος είναι πλέον ιδιαίτερα στρυμωγμένος, έκανε πρόταση στη Μαρίν Λεπέν κατά την διάρκεια της συνάντησής, τους, με την ίδια να ανταπαντάει ότι η «η κατάσταση δεν δικαιολογεί κάτι τέτοιο».

Για συγκυβέρνηση μίλησε ο Μακρόν και κατά την συνάντησή του με τον γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος, Φαμπιέν Ρουσέλ, ο οποίος δήλωσε ότι ο Γάλλος πρόεδρος τον ρώτησε αν είναι έτοιμοι να συνεργαστούν για μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας.

Ο Μακρόν και τα κόμματα που τον στηρίζουν έχασαν την απόλυτη πλειοψηφία στην Εθνοσυνέλευση, στις εκλογές της Κυριακής και προσπαθούν να βρουν συμμάχους ώστε να υλοποιήσουν την ατζέντα των μεταρρυθμίσεων της κυβέρνησης. Σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ, ο Μακρόν μέχρι στιγμής δεν έχει βρει πρόθυμους για κυβέρνηση εθνικής ενότητας.

Σχολιάζοντας  την κατάσταση, ο πολιτικός αναλυτής Ζαν Ντανιέλ Λεβί δήλωσε ότι στη Γαλλία «έχουμε μια κουλτούρα σύγκρουσης, αντί να αναζητούμε συμφωνία για το κοινό καλό και θα ήταν περίεργο αν αυτό άλλαζε σε αυτή την Εθνοσυνέλευση».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ