Ο Στόλτενμπεργκ ξεπλένει ξανά την Τουρκία!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε συνέντευξη του στο γαλλικό περίοδο LE POINT, ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟΓενς Στολτεμπεργκ προσπάθησε για μία ακόμη φορά να ξεπλύνει την Τουρκία!

Μίλησε για μηχανισμό αποφυγής σύγκρουσης εντός της συμμαχίας και προσπάθησε να εξισώσει τον θύτη με το θύμα!

Δεν είπε λέξη για την επιθετική στάση των Τούρκων και το καθημερινό παραλήρημα εναντίον της Ελλάδος, ούτε για τη συνεχή καταπάτηση κάθε έννοιας Διεθνούς Δικαίου!

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «Η Τουρκία όπως και η Ελλάδα είναι πολύτιμοι σύμμαχοι, που διαδραματίζουν ένα σημαντικό ρόλο στη Συμμαχία». Τώρα πόσο σύμμαχος μπορεί να είναι κάποιος που διεκδικεί το μισό Αιγαίο, αυτό δεν μας το είπε!

Συνέχισε δε λέγοντας ότι «το ΝΑΤΟ έχει δημιουργήσει έναν μηχανισμό αποφυγής σύγκρουσης, τον οποίο χρησιμοποιήσαμε το 2020 για να καθιερώσουμε περισσότερη διαφάνεια και να αποτρέψουμε τη δημιουργία ενός ανεξέλεγκτου σπιράλ εντάσεων», χωρίς βεβαίως και πάλι να μιλά για το ποιος προκαλεί!

Προσχώρηση Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ

Στην ίδια συνέντευξη ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ προσπάθησε να δικαιολογήσει ακόμα και τη στάση της Άγκυρας σε σχέση με την προσχώρηση της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, δηλώνοντας ότι “όταν εκφράζονται τέτοιες ανησυχίες, πρέπει να διαβουλευόμαστε και να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε, μαζί, για να διασφαλίσουμε ότι θα καταπολεμήσουμε από κοινού την τρομοκρατία” , ενώ σε ερώτηση για τις διώξεις πολιτικών αντιπάλων του Ερντογάν απαντά: “Γνωρίζω ότι οι σύμμαχοι ανησυχούν για την κατάσταση της αντιπολίτευσης στην Τουρκία. Το ΝΑΤΟ είναι μια πλατφόρμα όπου οι Σύμμαχοι μπορούν επίσης να συζητούν αυτά τα θέματα”.

Και αυτά τα αναφέρει για το κατεξοχήν κράτος που τρομοκρατεί και αποσταθεροποιεί και τη συμμαχία και την ευρύτερη περιοχή!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ