Διαγγελμα Μακρόν: Απέκλεισε κυβέρνηση εθνικής ενότητας – Ζήτησε ευρύτερη συμμαχία

Γαλλίδες και Γάλλοι,
Στις 24 Απριλίου μου ανανεώσατε την εμπιστοσύνη σας επανεκλέγοντάς με ως πρόεδρο της Δημοκρατίας. Θέλω τώρα να συγχαρώ τους βουλευτές που εκλέξατε με την ψήφο σας. Έχω κάποιες σκέψεις για τους βουλευτές που δεν επανεξελέγησαν. Κατ’ αρχάς δεν μπορώ να αγνοήσω την ισχυρή αποχή, που μας υποχρεώνει όλους να κάνουμε περισσότερα για να είναι πιο αναγνωρίσιμες οι συλλογικές μας δράσεις στις δημοκρατικές μας συναντήσεις. Ούτε μπορώ να αγνοήσω τα ρήγματα, τις βαθιές διαιρέσεις που διατρέχουν τη χώρα μας και αποτυπώνονται στη σύνθεση της νέας Βουλής.

Οι περισσότεροι από τους πολιτικούς αρχηγούς που συνάντησα απέκλεισαν το ενδεχόμενο μιας κυβέρνησης εθνικής ενότητας, κάτι που άλλωστε και στα μάτια μου δεν δικαιολογείται. Πολλοί έχουν εκφράσει την επιθυμία τους να δράσουν σε σημαντικά ζητήματα, όπως η αγοραστική δύναμη ή η ασφάλεια.  Θεωρώ λοιπόν ότι είναι δυνατό, αυτή τη κρίσιμη στιγμή που βιώνουμε, να βρούμε μια μεγαλύτερη και σαφέστερη πλειοψηφία για να δράσουμε… Ελπίζω λοιπόν, τις επόμενες εβδομάδες, ότι αυτή η πολιτική υπέρβαση θα συνεχιστεί με σαφήνεια και υπευθυνότητα.

Από το φετινό καλοκαίρι θα χρειαστεί να ληφθούν έκτακτα μέτρα, συμπεριλαμβανομένου νόμου για την αγοραστική δύναμη, έκτακτων μέτρων για την υγεία μας. Όλη αυτή η πρόοδος δεν μπορεί να χρηματοδοτηθεί ούτε με περισσότερους φόρους ούτε με περισσότερα χρέη. Η χώρα μας χρειάζεται φιλόδοξες μεταρρυθμίσεις.

Θα προτείνουμε μέτρα που θα μπορούν να υλοποιηθούν χωρίς την επιβολή πρόσθετων φόρων, ωστόσο για να επιτευχθεί αυτό είναι αναγκαίες οι οικονομικές μεταρρυθμίσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ