Διασυρμός των Τουρκικών ΕΔ από τους Κούρδους – 36 στελέχη των ΤΕΔ σκοτώθηκαν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Του Ανδρέα Μουντζουρούλια απο το directus.gr

Σοβαρές απώλειες για τουρκικές ΕΔ, καθώς 36 μέλη της σκοτώθηκαν σε αντάρτικες ενέργειες στο Νότιο Κουρδιστάν τη Δευτέρα και νωρίς το πρωί της Τρίτης, ενώ άλλοι τρεις στρατιώτες τραυματίστηκαν. Σύμφωνα με την καθημερινή ανακοίνωση του Κέντρου Τύπου των Δυνάμεων Λαϊκής Άμυνας (HPG), ένα drone, μια κάμερα παρακολούθησης και τρεις στρατιωτικές σκηνές του τουρκικού στρατού καταστράφηκαν.

Το HPG ανέφερε επίσης πέντε επιθέσεις με χημικά όπλα και 19 επιθέσεις με εκρηκτικά από τον τουρκικό στρατό κατά των εγκαταστάσεων της σήραγγας των ανταρτών. Οι Αμυντικές Ζώνες Medya βομβαρδίστηκαν τέσσερις φορές από μαχητικά αεροσκάφη και δέκα φορές από ελικόπτερα τη Δευτέρα, με περαιτέρω επιθέσεις με οβίδες.

Επαναστατική επιχείρηση αντιποίνων από τους αντάρτες

Σχετικά με τον συνεχιζόμενο πόλεμο στο Κουρδιστάν, το HPG είπε: “Το τουρκικό αποικιακό κράτος στοχεύει στη γενοκτονία και επιτίθεται στον κουρδικό λαό παντού. Βασίζεται στην καταπίεση και σε μια πολιτική άρνησης και αφανισμού. Αυτή η προσέγγιση ενισχύει την αγωνιστική αποφασιστικότητα, τον θυμό και την επιθυμία για αντίποινα.

Το τουρκικό κράτος κρύβει τις απώλειές του

Το HPG κατηγόρησε τον Τούρκο υπουργό Πολέμου Χουλουσί Ακάρ και τον αρχηγό του κράτους Ταγίπ Ερντογάν ότι έστειλαν στρατιώτες στις περιοχές των ανταρτών και έτσι τους έκαιγαν για να διατηρήσουν τη δική τους εξουσία: Οι λαοί του Κουρδιστάν και της Τουρκίας και ολόκληρη η κοινή γνώμη πρέπει να γνωρίζουν ότι ο τουρκικός στρατός κρύβει τις απώλειές του.Όχι μόνο κρύβει τους νεκρούς του, αλλά αφήνει και πολλά πτώματα στρατιωτών στο πεδίο όπου αποσυντίθενται, πτώματα στρατιωτών δεν παραδίδονται καν στις οικογένειές τους.

36 νεκροί σε αντάρτικες ενέργειες

Το HPG έδωσε τις ακόλουθες πληροφορίες για τις επιμέρους ενέργειες των ανταρτών τη Δευτέρα και νωρίς το πρωί της Τρίτης:

Στο Werxelê, οι δυνάμεις εισβολής δέχθηκαν αρχικά επίθεση με βαριά όπλα. Ακολούθησε συντονισμένη δράση κατά την οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον δύο στρατιώτες.

Στο Girê Hekarî, μια προέλαση του τουρκικού στρατού προς τη σήραγγα Şehîd Hêjar ανακόπηκε από μια ενέργεια δολιοφθοράς στην οποία σκοτώθηκαν τρεις στρατιώτες. Στις 7.30 μ.μ., ένας στρατιώτης σκοτώθηκε από έναν ελεύθερο σκοπευτή του YJA Star. Στις 23.00, κινητή μονάδα της YJA Star επενέβη κατά μοίρας ελικοπτέρων και την ανάγκασε να υποχωρήσει.

Στο Girê FM, ένας στρατιώτης σκοτώθηκε από έναν ελεύθερο σκοπευτή του HPG στις 5.55 το πρωί της Δευτέρας. Στις 5 τα ξημερώματα της Τρίτης, άλλοι τρεις στρατιώτες σκοτώθηκαν σε ενέργεια κινητής μονάδας ανταρτών. Στις 6.40 π.μ., ένα drone καταρρίφθηκε από τους αντάρτες.

Στην περιοχή αντίστασης Girê Cûdî, οι δυνάμεις εισβολής πραγματοποίησαν εκρήξεις στη σήραγγα Şehîd Çekdar στις 6 το απόγευμα. Όταν προσπάθησαν να πυροδοτήσουν μια δεύτερη έκρηξη, οι αντάρτες σαμποτάρουν την επιχείρηση, σκοτώνοντας τρεις στρατιώτες. Ταυτόχρονα, κινητές μονάδες ανταρτών εξαπέλυσαν επιχείρηση αντιποίνων κατά των τουρκικών στρατευμάτων στα Girê Şehîd Leşker, Girê Şehîd Şîlan και Girê Şehîd Baxtiyar.

Οι αντάρτες χτύπησαν αρχικά μια στρατιωτική σκηνή, μετά την οποία μια ομάδα YJA Star κατέστρεψε ένα σύστημα κάμερας παρακολούθησης και ένα βαρύ όπλο του τουρκικού στρατού και πυροβόλησε έναν στρατιώτη και σκότωσε. Στο Girê Şehîd Çekdar, κινητές μονάδες ανταρτών στόχευσαν τις τουρκικές δυνάμεις από τρεις πλευρές σε κοντινή απόσταση με χειροβομβίδες και πυροβόλα όπλα, σκοτώνοντας 25 επιβαίνοντες και καταστρέφοντας δύο σκηνές. Στις 23.00 οι νεκροί και τραυματίες στρατιώτες μεταφέρθηκαν με ελικόπτερα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ