Ομαδικούς τάφους ανοίγουν στο Αφγανιστάν για τα θύματα του σεισμού

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εικόνες που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, την Πέμπτη, δείχνουν μια ομάδα πολιτών να σκάβει ομαδικούς τάφους για να θάψει τα θύματα του σεισμού που έπληξε το Αφγανιστάν.

Αξιωματούχοι της διαχείρισης καταστροφών δήλωσαν ότι ο απολογισμός των νεκρών από τον σεισμό στο Αφγανιστάν έφτασε τους 1.000, με περισσότερους από 600 τραυματίες και ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί καθώς έρχονται πληροφορίες από χωριά σε απομακρυσμένες ορεινές περιοχές.

Οι φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν από τα αφγανικά μέσα έδειξαν σπίτια ερείπια και πτώματα τυλιγμένα με κουβέρτες στο έδαφος μετά τον σεισμό των 6,1 Ρίχτερ, ενώ έδειξαν επίσης ότι άγνωστος αριθμός ανθρώπων εξακολουθούσε να είναι παγιδευμένος κάτω από τα ερείπια και σε απομακρυσμένες περιοχές.

Οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας και της αρωγής είπαν ότι οι επιχειρήσεις διάσωσης περιπλέκονται από δύσκολες συνθήκες, όπως βροχή και κατολισθήσεις, και η παρουσία πολλών χωριών σε δυσπρόσιτες λοφώδεις περιοχές.

«Πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να είναι θαμμένοι σε υπόγεια. Ομάδες διάσωσης από το Ισλαμικό Εμιράτο έχουν φτάσει και προσπαθούν να βοηθήσουν τους κατοίκους να βγάλουν τους νεκρούς και τους τραυματίες», είπε ένας εργαζόμενος της υγείας σε μεγάλο νοσοκομείο στην ανατολική επαρχία Πάκτικα, ο οποίος ζήτησε να μην αναφερθεί το όνομά του επειδή δεν είχε εξουσιοδότηση να μιλήσει στα μέσα ενημέρωσης.

Οι προσπάθειες διάσωσης αποτελούν μια μεγάλη δοκιμασία για τους Ταλιμπάν, οι οποίοι κατέλαβαν την εξουσία τον περασμένο Αύγουστο μετά από πόλεμο δύο δεκαετιών, μετά τον οποίο η χώρα στερήθηκε πολλής διεθνούς βοήθειας λόγω κυρώσεων.

Sky News Arabia

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό ΠερισκόπιοΓιῶργος  Ἐχέδωρος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ