Διεθνής διασυρμός της ΕΡΤ: Το κρατικο καναλι στην Ελλάδα έδειξε πως να κλέψεις καύσιμα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η κρατική τηλεόραση της Ελλάδας έχει προκαλέσει επικρίσεις για ένα τμήμα που έδειχνε στους θεατές πώς να βγάζουν βενζίνη από τα αυτοκίνητα καθώς οι τιμές των καυσίμων εκτινάσσονται στα ύψη.

«Δεν είναι κάτι τρομερά περίπλοκο… δεν χρειάζεται καν ειδικό σωλήνα, θα το κάνει ακόμα και ένα λάστιχο για μπαλκόνια», είπε ο ρεπόρτερ του σταθμού Κώστας Στάμου στην πρωινή ειδησεογραφική εκπομπή της ΕΡΤ Συνθέσεις.

Αφού επιδείξει τη μέθοδο, ένας επισκευαστής αυτοκινήτων επισημαίνει πού μπορεί να τρυπηθεί η δεξαμενή καυσίμου ενός αυτοκινήτου για να κλέψει το περιεχόμενο.

«Είστε καλά παιδιά; Να δίνεις συμβουλές στους ανθρώπους για την κλοπή βενζίνης;» σχολίασε ένας χρήστης στο Twitter. Ένας άλλος αστειεύτηκε: «Μετά το σεμινάριο για δύο τρόπους για να κλέβεις εύκολα βενζίνη, η ΕΡΤ ετοιμάζει τώρα νέους τρόπους για το πώς να ανοίγεις κλειδαριές και να κλέβεις πορτοφόλια».

Ένα βίντεο που ανακατεύτηκε από την ελληνική σατιρική ιστοσελίδα Luben είχε προβληθεί περισσότερες από 170.000 φορές μέχρι την Πέμπτη. Άλλοι 32.500 είδαν το αρχικό τμήμα στο Twitter.

Οι τιμές των καυσίμων ανεβαίνουν σταθερά στην Ελλάδα τους τελευταίους μήνες, με την απλή αμόλυβδη πάνω από 2,37 ευρώ ανά λίτρο κατά μέσο όρο στην Αθήνα την Τετάρτη και πάνω από 2,50 ευρώ στη Ρόδο και τα γειτονικά νησιά.

Οι ελληνικές αρχές αντιστάθηκαν στις εκκλήσεις για μείωση της φορολογίας στα καύσιμα, επιλέγοντας αντ’ αυτού επιδοτήσεις 30-50 ευρώ σε λιγότερο ευκατάστατους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών για να ελαφρύνουν το βάρος των προϋπολογισμών τους εν μέσω της διεθνούς ενεργειακής κρίσης.

Ο ετήσιος πληθωρισμός της Ελλάδας έφτασε στο 11,3% τον Μάιο, ρεκόρ 29 ετών.

Πηγή: theguardian.com

ΔΗΜΟΦΙΛΗ