Στους δρόμους οι συνταξιούχοι

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ξανά στους δρόμους κατέβηκαν χιλιάδες συνταξιούχοι σήμερα στο κέντρο της Αθήνας, παρά τον καύσωνα, πραγματοποιώντας μεγάλη πορεία διαμαρτυρίας προς τη Βουλή.

Οι συνταξιούχοι διαμαρτύρονται για την ακρίβεια, απέναντι στην οποία η κυβέρνηση τους έχει αφήσει έκθετους, ενώ παράλληλα διαμαρτύρονται για τις περικοπές στις συντάξεις και ζητούν «αυξήσεις για ζωή με αξιοπρέπεια».

Τα αιτήματα των συνταξιούχων:

Να δοθούν τώρα που η ακρίβεια τσακίζει κόκαλα, και όχι το 2023, αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις, κύριες και επικουρικές, σε όλο το ποσό των καταβαλλόμενων συντάξεων, μαζί με το ποσό της λεγόμενης προσωπικής διαφοράς.
Κατώτατη σύνταξη στα 650 ευρώ, άμεση έκδοση συντάξεων, να σταματήσει η κοροϊδία με τα λογισμικά και τις ιδιωτικές εταιρείες που τα διαχειρίζονται, να σταματήσουν οι περικοπές στα εφάπαξ.
Να αποδοθούν τώρα οι παρακρατημένες συνδρομές στις συνδικαλιστικές οργανώσεις.
Να γίνουν προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών στα νοσοκομεία, να ανοίξουν αυτά που έχουν κλείσει. Να δημιουργηθούν παντού δημόσιες δομές οίκων ευγηρίας.
Να καταργηθούν η αντεργατική – αντιλαϊκή – αντιασφαλιστική νομοθεσία και η φοροληστεία. Άμεσα μέτρα προστασίας από την ακρίβεια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ