Τσαβούσογλου: Η Τουρκία δεν μπορεί να περιοριστεί στα σύνορά της

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ξεπέρασε κάθε όριο προκλητικότητας ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, εκτοξεύοντας ευθείες απειλές προς την Ελλάδα, μόλις λίγες ώρες πριν την Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών μιλώντας σε συνεδρίαση στελεχών του κυβερνώντος κόμματος Ερντογάν, υποστήριξε ευθέως ότι η Τουρκία δεν θα περιοριστεί στα σύνορά της, αναφερόμενος ουσιαστικά την ιδέα της Γαλάζιας Πατρίδας: «η χώρα μας δεν μπορεί να εγκλωβιστεί στα σύνορά της γιατί υπάρχει μεγαλύτερη Τουρκία από τη χώρα μας» δήλωσε και στη συνέχεια επιτέθηκε για μια ακόμα φορά στην Ελλάδα.

Προκειμένου να δικαιολογήσει την άρνηση της Τουρκίας για την ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, ο Τσαβούσογλου χρησιμοποίησε μια εντελώς άτοπη και άστοχη σύγκριση, αναφερόμενος στην έντονη αντίδραση των Ελλήνων να παραχωρήσουν το όνομα Βόρεια Μακεδονία στα Σκόπια!

«Εμείς δεν λέμε σε κάποιες χώρες να αλλάξουν το όνομα τους όπως έκανε η Ελλάδα. Ξέρετε πολύ καλά πόσο δύσκολο είναι μια χώρα να αλλάζει το όνομα της, για έναν λαό πόσο δύσκολο είναι. Πού ήσασταν όταν η Ελλάδα ήταν τόσο κακομαθημένη και για 12 χρόνια εμπόδιζε την ένταξη», υποστήριξέ ο Τσαβούσογλου.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον ίδιο, όταν μια χώρα εφαρμόζει εμπάργκο σε βάρος της Τουρκίας, τότε η η Άγκυρα δεν θα επιτρέψει την ένταξή της στην Βορειοατλαντική Συμμαχία: «Αν θέλεις να γίνεις σύμμαχος μας την Τουρκία δεν μπορείς να την βλέπεις ως εχθρική χώρα, δεν μπορείς να εφαρμόζεις εμπάργκο σε βάρος της λόγω του αγώνα της εναντίον της τρομοκρατίας. Αν πεις πως θα εφαρμόζω αυτά τότε δεν μπορείς να ενταχθείς στο ΝΑΤΟ είναι τόσο απλό» δήλωσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ