Μπάχαλο με την τέταρτη δόση, αισχροκέρδεια με τις μάσκες και τα αντισηπτικά που ακριβαινουν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η μια απίστευτη κατάσταση διαδέχεται την άλλη, κάνοντας τους πολίτες να απορούν για το μέγεθος του τραγέλαφου που επικρατεί πλέον στη χώρα. Οσα σημειώνονται τα τελευταία εικοσιτετράωρα με το θέμα της τέταρτης δόσης του εμβολίου, αλλά και με τις αποφάσεις για τις τιμές των μασκών και των αντισηπτικών είναι επιεικώς αλλοπρόσαλλα και ακατανόητα.

Η κυβέρνηση, η οποία από την αρχή της πανδημίας δεν σταμάτησε σχεδόν ούτε λεπτό να επιχαίρει και να αυτοθαυμάζεται ότι τα κατάφερε μια χαρά, συνεχίζει στην πραγματικότητα να μας εκπλήσσει έως και σήμερα αρνητικά. Ακόμη και αν στις πρώτες φάσεις είχε κάποια ελαφρυντικά, αυτά έχουν πάψει προ πολλού να υφίστανται.

Και μόνο το γεγονός ότι, κατ’ αρχάς, η περίφημη Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού μέσα σε μόλις λίγες ώρες αυτοακυρώθηκε για την τέταρτη δόση του εμβολίου, αναγνωρίζοντας τελικά ότι «δεν υπάρχουν επαρκή επιστημονικά δεδομένα» για την αναγκαιότητά της, θα έπρεπε να έχει προκαλέσει ήδη έναν επιστημονικό -αν μη τι άλλο- σεισμό. Είναι δυνατόν με τέτοια προχειρότητα και ελαφρότητα να λαμβάνονται τόσο κρίσιμες αποφάσεις για μείζονα θέματα που έχουν να κάνουν με την υγεία των πολιτών; Κι αν έχουν έτσι τα πράγματα, τότε γιατί να μην ήταν ανάλογης… βαρύτητας και οι αποφάσεις της προηγούμενης διετίας αναφορικά με τη διαχείριση της πανδημίας; Ή μήπως τελικά ήταν αποφάσεις περισσότερο πολιτικών σκοπιμοτήτων και λιγότερο επιστημονικών αξιολογήσεων;

Και, σαν να μην έφτανε η σύγχυση από αυτό το αλαλούμ με την κυβέρνηση, διά των αρμόδιων υπουργών και στελεχών της, που δεν στέκονται ούτε αυτοί στο ύφος των περιστάσεων, ακολούθησε χθες η εξωφρενική απόφαση για την αύξηση του ΦΠΑ σε όλα τα είδη προστασίας από τον κορωνοϊό. Την ώρα που οι περισσότεροι περιορισμοί έχουν αρθεί, είναι πραγματικά απορίας άξιον για ποιον λόγο οι κυβερνητικοί εγκέφαλοι σκέφτηκαν ότι είναι απαραίτητο να προχωρήσουν στην εκ νέου επιβάρυνση της τελικής τιμής των προϊόντων αυτών.

Πέραν του αρνητικού συμβολισμού και της εισπρακτικής μανίας που υποδηλώνεται, είναι και μια απόφαση εντελώς αψυχολόγητη από τη στιγμή που ειδικά οι μάσκες παραμένουν απαραίτητες στα μέσα μαζικής μεταφοράς και σε άλλους χώρους, με αποτέλεσμα να αποτελούν για χιλιάδες πολίτες ένα διαρκές κόστος. Και, όπως φαίνεται, η «έναρξη» της προεκλογικής περιόδου μάλλον εντείνει τα διαλυτικά φαινόμενα σε όλους τους τομείς…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ