23 μετανάστες νεκροί στα σύνορα της Ισπανίας με το Μαρόκο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σοκ προκαλούν οι εικόνες που έρχονται από τα σύνορα της Ισπανίας με το Μαρόκο. Δεκάδες μετανάστες τραυματίστηκαν και κάποιοι πέθαναν στην προσπάθειά τους να περάσουν στην πόλη Μελίγια.

Οι μετανάστες είναι στοιβαγμένοι ο ένας πάνω στον άλλον πεσμένοι στο έδαφος και πολλοί από αυτούς να αιμορραγούν. Τουλάχιστον 23 από τους μετανάστες έχασαν τη ζωή τους.

Οι Μαροκινοί αστυνομικοί περνούν πάνω από τους τραυματισμένους μετανάστες και δεν τους προσφέρουν καμία βοήθεια, αλλά αντιθέτως, τους ξυλοκοπούν. 

Ανθρωπιστικές οργανώσεις καταγγέλλουν ότι πολλοί από τους μετανάστες έχασαν τη ζωή τους επειδή έμειναν δίχως βοήθεια για πολλές ώρες.

Σύμφωνα με τον Guardian, οι αρχές του Μαρόκο κάνουν λόγο για προσπάθειες των μεταναστών να σκαρφαλώσουν τον φράχτη που χωρίζει τις δύο χώρες ώστε να φθάσουν στη Μελίγια.

Το υπουργείο εσωτερικών του Μαρόκο υποστηρίζει σε ανακοίνωσή του ότι 76 πολίτες έχουν τραυματιστεί μαζί με 140 αξιωματικούς ασφαλείας του Μαρόκο.

Ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ καταδικάζει από τις Βρυξέλλες τη βία και κατηγορεί τις μαφίες που εμπορεύονται ανθρώπους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ