Οι Τούρκοι στο ρόλο των ναζί στην Γερμανία! Φυγαδεύτηκε Τούρκος εμπρηστής συναγωγής

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στις 5 Ιουνίου 2021, ένας άνδρας που τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης αποκάλεσαν ως Serkan P. φέρεται να προσπάθησε να κάψει τη συναγωγή του Ulm, στο νοτιοδυτικό κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης. Οι πυροσβέστες έσβησαν τη φωτιά. Πέντε μέρες αργότερα, ο Serkan P. κατέφυγε στην Τουρκία. Ένα χρόνο μετά, μια έρευνα του Δημοσιογραφικού οργανισμού JNS διαπίστωσε ότι οι ομοσπονδιακές και πολιτειακές κυβερνήσεις της Γερμανίας απέτυχαν να λάβουν συγκεκριμένα μέτρα για τη σύλληψη και τη δίωξη του.

Η υπόθεση γεννά σοβαρά ερωτήματα τόσο για τον κυβερνήτη και υπουργό Εσωτερικών της Βάδης-Βυρτεμβέργης, Winfried Kretschmann, όσο και για τον Michael Blume, τον επίτροπο που είναι υπεύθυνος για την καταπολέμηση του αντισημιτισμού στην πολιτεία.

Σύμφωνα με άρθρο του Ιουνίου 2021 στη γερμανική καθημερινή εφημερίδα Stuttgarter Nachrichten, η κυβέρνηση της Βάδης-Βυρτεμβέργης δεν ενημέρωσε τη γερμανική ομοσπονδιακή κυβέρνηση ότι ο Serkan P. είχε εγκαταλείψει την πολιτεία.

«Είναι ανεπίτρεπτο που δεν το γνώριζε η ομοσπονδιακή κυβέρνηση, αφού ο ύποπτος πρέπει να πέρασε από τον έλεγχο των συνόρων της ομοσπονδιακής αστυνομίας στο αεροδρόμιο», είπε ο εξέχων Γερμανός δικηγόρος Nathan Gelbart στο JNS.

Όταν ρωτήθηκε εάν η ομοσπονδιακή κυβέρνηση εργαζόταν για να ζητήσει την έκδοση του Serkan P., ο Marek Wede, εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών, είπε ότι το υπουργείο «δεν μπορεί να σχολιάσει μεμονωμένα πρόσωπα και δεν σχολιάζουμε το έργο των γερμανικών κρατικών υπηρεσιών. Επικοινωνήστε με το γραφείο τύπου της κυβέρνησης της Βάδης-Βυρτεμβέργης.»

Το Ελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα ρώτησε την κυβέρνηση της Βάδης-Βυρτεμβέργης σε κοινοβουλευτική ερώτηση το 2021 εάν είχε κατατεθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Serkan P., η κυβέρνηση του Kretschmann απέφυγε να απαντήσει στην ερώτηση.

Το FDP επέκρινε την κυβέρνηση συνασπισμού του Κόμματος των Πρασίνων-Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης για την αδράνειά της. Η Τζούλια Γκολ, πολιτικός του FDP, είπε στην εφημερίδα Stuttgarter Nachrichten ότι η πολιτειακή κυβέρνηση φαίνεται ότι «δεν κάνει τίποτα».

Ο Nico Weinmann του FDP καταδίκασε επίσης τη διοίκηση του Kretschmann πέρυσι για τη χαλαρότητά της στο θέμα.

«Είναι απλά απαράδεκτο κάποιος που είναι ύποπτος ότι έβαλε φωτιά σε συναγωγή στη Γερμανία να βρίσκεται στην Τουρκία εδώ και ενάμιση μήνα χωρίς να φοβάται τη δίωξη. Δεν είναι σαφές από την απάντηση του Υπουργείου Δικαιοσύνης [πολιτειακής] Δικαιοσύνης πώς θα αλλάξει αυτή η κατάσταση», δήλωσε ο Weinmann στην Stuttgarter Nachrichten.

Ο Μάρτιν Βίντερκερ, πρώην επικεφαλής της εβραϊκής κοινότητας στη Στουτγάρδη και εξέχων Σιωνιστής και Εβραίος ηγέτης για 40 χρόνια, είπε στο JNS ότι είναι «εντελώς εξοργισμένος» από την έλλειψη δράσης από τις ομοσπονδιακές και κρατικές αρχές. «Είναι απίστευτο. Πού ζούμε;» αυτός πρόσθεσε. Ο Widerker πρωτοστάτησε στην προσπάθεια ανοικοδόμησης της συναγωγής του Ulm αφού οι Γερμανοί την έκαψαν το 1938.

Ο Widerker είχε προηγουμένως ζητήσει να παραιτηθεί ο Επίτροπος Blume για τον αντισημιτισμό λόγω της αποτυχίας του να καταστείλει την αντισημιτική εκστρατεία στην πολιτεία, τη συμπεριφορά του υπέρ του ιρανικού καθεστώτος και την συμπεριφορά του σε σχέση με την κατασκευή της συναγωγής του Ulm .

Ο κορυφαίος κυνηγός των Ναζί του Κέντρου Simon Wiesenthal, Δρ. Efraim Zuroff, προέτρεψε τον Blume να παραιτηθεί το 2019 επειδή ο Blume υποτίμησε τα εγκλήματα των εθνικοσοσιαλιστών, συγκρίνοντας τη Γερμανοεβραία ακτιβίστρια κατά του BDS Malca Goldstein-Wolf με τον Adolf Eichmann.

Ο Blume αρνήθηκε να απαντήσει σε πολυάριθμα ερωτήματα του JNS σχετικά με το τι έχει κάνει για να εξασφαλίσει την έκδοση ή δίωξη του Serkan P. JNS ερωτήσεις τύπου προς τον Kretschmann και τον υπουργό Εσωτερικών της Βάδης-Βυρτεμβέργης Thomas Strobl επίσης δεν απαντήθηκαν.

Η Ουζάι Μπουλούτ, Τουρκάλα πολιτική αναλύτρια, είπε στο JNS, «Είναι σκάνδαλο το ότι η γερμανική κυβέρνηση επέτρεψε σε έναν εγκληματία να διαφύγει στην Τουρκία αφού προσπάθησε να πυρπολήσει μια συναγωγή».

Η Μπουλούτ συνέχισε λέγοντας «Τι είδους μήνυμα μεταφέρει αυτό σε άλλους εξτρεμιστές που μισούν τους Εβραίους στη Γερμανία και επιθυμούν να ασκήσουν βία στους Εβραίους; Το ότι επιτράπηκε σε ένα άτομο να φύγει από τη Γερμανία χωρίς συνέπειες μετά από [απόπειρα κάψεως] συναγωγής είναι ντροπή. Η Γερμανία θα πρέπει να πάρει πολύ πιο σοβαρά τον αγώνα της κατά του αντισημιτισμού και να πείσει την Ιντερπόλ να εκδώσει μια Κόκκινη Ανακοίνωση για να συλλάβει αυτόν τον τρομοκράτη προτού αυτός ή άλλοι σαν αυτόν κάνουν μεγαλύτερη ζημιά».

Η Κόκκινη Ανακοίνωση είναι «ένα αίτημα προς τις αρχές επιβολής του νόμου σε όλο τον κόσμο για τον εντοπισμό και την προσωρινή σύλληψη ενός ατόμου που εκκρεμεί έκδοση, παράδοση ή παρόμοια νομική ενέργεια», σύμφωνα με τον ιστότοπο της Interpol.

Ο Ραβίνος Αβραάμ Κούπερ, αναπληρωτής πρύτανης του Κέντρου Σάιμον Βίζενταλ, είπε στο JNS ότι η αποτυχία της γερμανικής κυβέρνησης να προστατεύσει τους Εβραίους πολίτες και τους θεσμούς τους προκαλεί «αγανάκτηση».

«Επίτροπε αντισημιτισμού που έχεις επιφορτιστεί με την καταπολέμηση του εγκλήματος μίσους, πού είναι η φωνή σου; Υποβάλετε αίτημα έκδοσης και το Κέντρο Simon Wiesenthal θα παροτρύνει την Άγκυρα να επιστρέψει τον εγκληματία για δίκη», είπε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ