Πύραυλος χτύπησε πολυκατοικία στην Οδησσό!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νέα πυραυλική επίθεση στην Ουκρανία δέχτηκε 9ώροφο κτίριο, όπου σκοτώθηκαν τουλάχιστον 17 άνθρωποι, ανάμεσά τους και παιδιά. 

Ο αριθμός των νεκρών συνεχώς ανεβαίνει, σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν οι αρχές της Ουκρανίας. Οι εικόνες που μεταδίδονται είναι σοκαριστικές, με την πολυκατοικία να έχει γίνει ερείπια. Οι νεότερες αναφορές κάνουν λόγο για 17 νεκρούς, ανάμεσά τους και παιδιά. Νωρίτερα, οι Αρχές έκαναν λόγο για τουλάχιστον δεκατέσσερις άνθρωποι οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους, όταν πύραυλος έπληξε τις πρώτες πρωινές ώρες 9ώροφη πολυκατοικία στην περιφέρεια της Οδησσού, του μεγάλου λιμανιού της νότιας Ουκρανίας, ανακοίνωσαν οι αρχές.

«Ως τώρα έχουμε 14 νεκρούς και 30 τραυματίες, ανάμεσά τους τρία παιδιά», ανέφεραν οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων της Ουκρανίας, διευκρινίζοντας πως η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, που δυσχεραίνει πυρκαγιά, είναι ακόμη σε εξέλιξη. Προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για δέκα νεκρούς.

oukrania2

Ο ρωσικός πύραυλος έπληξε «εννιαώροφη πολυκατοικία στην περιφέρεια Μπίλγκοροντ-Δνείστερου», περίπου 80 χιλιόμετρα νότια της Οδησσού, σύμφωνα με τον Σερχίι Μπρατσούκ, τον εκπρόσωπο των περιφερειακών αρχών της Οδησσού. Τα σωστικά συνεργεία έκαναν αρχικά λόγο για 6 νεκρούς και επτά τραυματίες, προτού ανεβάσουν τον απολογισμό των νεκρών τους δέκα. Ανάμεσα στα θύματα είναι τουλάχιστον τρία παιδιά.

oukrania3

Ο κ. Μπρατσούκ διευκρίνισε πως τα παιδιά τραυματίστηκαν. Πρόσθεσε ότι άλλος πύραυλος έπληξε θέρετρο, τραυματίζοντας αρκετούς ανθρώπους. «Βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης, μην γράφετε ούτε πού, ούτε από ποιους, ούτε πότε!», για να μην τεθούν σε κίνδυνο στρατιωτικοί, τόνισε σε τηλεοπτικό σταθμό της χώρας του. Είναι αδύνατο οι πληροφορίες αυτές να επαληθευτούν με ανεξάρτητο τρόπο.

oukrania4

Ουκρανικά στρατεύματα στην πόλη Λισιτσάνσκ της ανατολικής Ουκρανία λένε ότι κινδυνεύουν να περικυκλωθούν από τον ρωσικό στρατό στις εγκαταστάσεις διυλιστηρίου. Σε αναφορά του για την «επίθεση» του ρωσικού στρατού στην περιοχή του διυλιστηρίου, περίπου 7 χιλιόμετρα από το κέντρο της Λισιτσάνσκ, το ουκρανικό γενικό επιτελείο ανέφερε ότι είχε εν μέρει επιτυχία. Τα ρωσικά στρατεύματα «διεξήγαγαν επίθεση σε τομείς στο βορειοανατολικό τμήμα του διυλιστηρίου της Λισιτσάνσκ, στην κοινότητα Τοπολίβκα και το βόρειο τμήμα των κοινοτήτων Βοβτσογιάριβκα και Μαλορεζάντσεβο», διευκρίνισε.

Στη γειτονική περιφέρεια Ντανιέτσκ, ρωσικές προσπάθειες προέλασης κοντά στη Σλοβιάνσκ και στη Μπαχμούτ απωθήθηκαν», σύμφωνα με το ουκρανικό επιτελείο, που ωστόσο σημείωσε πως κατά μήκος του μετώπου οι ουκρανικές θέσεις σφυροκοπούνται από το ρωσικό πυροβολικό και την αεροπορία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ