Λιβύη: Ξένες δυνάμεις εμποδίζουν τον Μπασάγκα να κυβερνήσει από την Τρίπολη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Πρωθυπουργός της Λιβύης, Φατχί Μπασάγκα, ανακοίνωσε το απαράδεκτο της ξένης παρουσίας στο έδαφος της Λιβύης, καλώντας όλες τις χώρες που έχουν παρουσία στα εδάφη μας να τα εγκαταλείψουν χωρίς εξαίρεση, γράφει η λιβυκή Address Libya.

Στη διάρκεια συνάντησης σεΐχηδων και αξιωματούχων που υποστηρίζουν την ειρήνη και τη σταθερότητα στην πόλη της Σύρτης, ο Μπασάγκα είπε ότι ο λόγος για τον οποίο εμποδίζεται η είσοδος της κυβέρνησης στην Τρίπολη δεν είναι  λιβυκός, αλλά μάλλον ένας είναι εξωγενής.

Ο Μπασάγκα επιβεβαίωσε ότι θα αναλάβει το αρχηγείο της κυβέρνησης στην Τρίπολη πολύ σύντομα και θα εκτελέσει τα καθήκοντά του προς το συμφέρον των θεσμών για την ενοποίηση του στρατού και των θεσμών ασφαλείας.

Πρόσθεσε: «Η κυβέρνηση εθνικής ενότητας δημιουργήθηκε για δημιουργία και όχι για κατεδάφιση σημειώνοντας ότι θα επισκεφθεί αρκετές πόλεις στη δυτική Λιβύη τις επόμενες ημέρες».

«Αποκόπηκε η νότια Λιβύη»

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Μπασάγκα σημείωσε ότι ο νότος υποφέρει και όλα τα μέσα επικοινωνίας μαζί τους, συμπεριλαμβανομένων των αεροδρομίων και των δρόμων, έχουν διακοπεί.

Δήλωσε ότι σχηματίστηκε μια επιτροπή με επικεφαλής τον αναπληρωτή  της κυβέρνησης Αλί αλ Κατράνι για την επιθεώρηση της συνοριακής διέλευσης Salloum με την Αίγυπτο και  σχετική διαβούλευση με την αιγυπτιακή κυβέρνηση.

Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι η ξένη παρέμβαση είναι ο κύριος λόγος για τον οποίο η κυβέρνησή του δεν έχει εκπληρώσει τα καθήκοντά της μέχρι στιγμής, προσθέτοντας ότι πρέπει να βγάλουμε την απόφασή μας από την καρδιά της διεθνούς κοινότητας και να επιστρέψουμε στη Λιβύη την κυριαρχία της και ότι κυβέρνηση θα δουλέψει αποκλειστικά για τη χώρα.

Ο Μπασάγκα τόνισε ότι η κυβέρνησή του θα είναι ισχυρή και θα αντλήσει τη δύναμή της από όλο το λιβυκό λαό, όχι από μια συγκεκριμένη περιοχή, πόλη ή αίρεση.

addresslibya.com

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό ΠερισκόπιοΓιῶργος  Ἐχέδωρος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ