Μόσχα: Ο στρατός αποχώρησε από το Νησί των Φιδιών για να προστατευτεί από τον νέο εξοπλισμό των Ουκρανών

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το Νησί των Φιδιών στον βόρειο Εύξεινο Πόντο παραμένει υπό τον έλεγχο του Στόλου και των Αεροδιαστημικών Δυνάμεων της Ρωσίας, δήλωσε στο RIA Novosti ο βουλευτής της Κρατικής Δούμας από την Κριμαία Αλεξέι Τσέρνιακ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι τακτικές κατά τη διάρκεια των εχθροπραξιών ενδέχεται να είναι διαφορετικές.

Μετά την παράδοση πυραυλικού συστήματος και πυραύλων στην Ουκρανία, η Ρωσία πραγματοποίησε μια επιτυχημένη επιχείρηση αποχώρησης από το νησί για να σώσει τις ζωές του στρατιωτικού προσωπικού, είπε ο βουλευτής.

«Περαιτέρω, το νησί τίθεται υπό τον έλεγχο των πυραύλων, του στόλου και των αερομεταφερόμενων δυνάμεών μας», τόνισε ο Τσέρνιακ.

Στις 30 Ιουνίου, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις ολοκλήρωσαν τα καθήκοντά τους στο Νησί των Φιδιών [Ρωσικά: «Остров Змеиный»] και απέσυραν τη φρουρά που ήταν εγκατεστημένη εκεί «ως χειρονομία καλής θέλησης». Αυτό το βήμα δεν θα επιτρέπει πλέον στις αρχές του Κιέβου να κάνουν εικασίες για το θέμα της επικείμενης επισιτιστικής κρίσης, αναφερόμενοι στην αδυναμία εξαγωγής σιτηρών δια θαλάσσης, σημείωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Στην Ουκρανία, μετά από αυτό, ανακοίνωσαν ότι σχεδιάζουν να δημιουργήσουν φυσικό έλεγχο στο νησί των Φιδιών .

vesti.ru

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό ΠερισκόπιοΓιῶργος  Ἐχέδωρος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ