Δύτες του βουλγαρικού στρατού εξουδετέρωσαν νάρκη ανοικτά των ακτών

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το πλοίο «Monterey» με σημαία Λιβερίας εντόπισε στις ακτές της Βουλγαρίας,  θαλάσσια νάρκη 27 μίλια από τις εκβολές του ποταμού Καμτσία.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο εντοπισμός της νάρκης έγινε στις 3 μετά το μεσημέρι πριν από δύο ημέρες και ειδοποιήθηκε άμεσα το Κέντρο Συντονισμού Ναυτικής Διάσωσης.

Μετά από υπολογισμούς εμπειρογνωμόνων στο Αρχηγείο Πολεμικού Ναυτικού (ταχύτητα ανέμου και θαλάσσιο ρεύμα) στις 3:30 μ.μ., το υπηρεσιακό ελικόπτερο «Panther» από την αεροπορική βάση ελικοπτέρου του πολεμικού ναυτικού «Chaika» και το πλοίο υπηρεσίας – ναρκαλιευτικό βάσης «Priboy» από τη σύνθεση του Μάχιμου Στόλου και βοηθητικών πλοίων έσπευσαν προς τη θαλάσσια περιοχή.

Στις 5:35 μ.μ., το πλήρωμα του ελικοπτέρου ανακάλυψε τη νάρκη και μετέδωσε τις συντεταγμένες στο πλοίο της συνοριακής αστυνομίας.

Στρατιωτικοί ειδικοί κατατάσσουν τη νάρκη ως άγκυρα, τύπου «Yam», τοποθετημένη σε θέση μάχης. Στις 20:50 η νάρκη καταστράφηκε με ελεγχόμενη έκρηξη από την ομάδα δυτών-πυροκροτητών.

Οι ναυτικές δυνάμεις συνεχίζουν να διατηρούν ετοιμότητα για έρευνες και ενέργειες κατά των ναρκών για τη διασφάλιση της ελεύθερης ναυσιπλοΐας στους βουλγαρικούς θαλάσσιους χώρους, όπως σημειώνεται.

offnews.bg

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό ΠερισκόπιοΓιῶργος  Ἐχέδωρος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ