Εκατομμύρια Ινδοί στους δρόμους απαιτούν την εκτέλεση δύο ισλαμιστών τρομοκρατών που έσφαξαν έναν αθώο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η βάναυση δολοφονία ενός Ινδουιστή στο Ρατζαστάν είναι μια πιθανή αιτία για την επανάληψη της θρησκευτικής σύγκρουσης στην Ινδία

Τι συνέβη;

Την Τρίτη, 28 Ιουνίου, δύο μουσουλμάνοι κάτοικοι της πόλης Udaipur στην πολιτεία του Ρατζαστάν, ο Riyaz Attari και ο Ghos Mohammed, εκτέλεσαν έναν τοπικό ράφτη τον Kanhaiya Lal για τη δημόσια υποστήριξή του σε δηλώσεις για τον Προφήτη Μωάμεθ που έκανε ο πρώην εκπρόσωπος του το κυβερνών κόμμα Bharatiya Janata (BJP). ) Nipur Sharma.

Δείτε το βίντεο με τους δύο τρομοκράτες να δείχνουν τα ματωμένα τους μαχαίρια έπειτα από την δολοφονία:

https://twitter.com/gelaniparody/status/1541772593451368449?s=21&t=gztOP0wBvuYMuLPMNaCK8A

Η σφαγή στις «καλύτερες» παραδόσεις ριζοσπαστικών εξτρεμιστικών οργανώσεων όπως το «Ισλαμικό Κράτος» (κομμένο κεφάλι) και οι επακόλουθες απειλές στον Ινδό πρωθυπουργό Ναρέντρα Μόντι, που γυρίστηκαν σε βίντεο, προκάλεσαν μεγάλη απήχηση στην ινδική κοινωνία.

Παρά το γεγονός ότι οι δολοφόνοι συνελήφθησαν λίγες ώρες μετά την άγρια ​​δολοφονία, περισσότεροι από 7 χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν σε διαμαρτυρία. Ινδουιστές οργάνωσαν πομπές στο Udaipur, Gurgaon, Bangalore, Jodhpur, Ahmedabad, Νέο Δελχί. Απαίτησαν ταχεία και αποφασιστική δράση από τις αρχές με τη μορφή της θανατικής ποινής για δύο μουσουλμάνους.

Το κυβερνών κόμμα προέτρεψε τους πολίτες να περιμένουν την επίσημη δίκη και να μην αποσταθεροποιήσουν την κατάσταση στη χώρα για ομολογιακούς λόγους. Ωστόσο, οι εντάσεις στην Ινδία συνεχίζονται. Εκπρόσωποι της «δεξιάς» θέλουν άμεση λύση στο θέμα της εξάπλωσης του ριζοσπαστικού ισλαμισμού. Στη συνοριακή πολιτεία του Ρατζαστάν με το Πακιστάν, εισήχθη ένα καθεστώς αυξημένης ετοιμότητας για τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου. Και για να αποτραπεί η διάδοση εξτρεμιστικών βίντεο με τη δημόσια εκτέλεση ενός Ινδού πολίτη και τις εκκλήσεις για αγώνα κατά των μουσουλμάνων, το Διαδίκτυο είναι εντελώς αποσυνδεδεμένο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ