Γιώργος Βενετσανος: Το Αιγαίο είναι Turkaegean;

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γράφει ο Γιώργος Βενετσάνος

Γνωστός δημοσιογράφος γνωστότατου τηλεοπτικού σταθμού, θεωρεί πως η Τουρκία έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί τον όρο «Turkaegean», γιατί η Τουρκία βρέχεται από την θάλασσα του Αρχιπελάγους! Ανέφερε μάλιστα και σωστά, ότι με βάση την Συνθήκη της Λωζάνης, υπάρχει όρος που αναφέρει ότι τα νησιά που βρίσκονται πέραν των 3 μιλίων από τις τουρκικές ακτές ανήκουν στην Ελλάδα, άρα οτιδήποτε κάτω της απόστασης των τριών μιλίων ανήκει στην Τουρκία, (ξέχασε όμως να μας πει ότι υπάρχουν και δεκάδες νησιά και νησίδες που τα έχει αρπάξει η Τουρκία χωρίς να της ανήκουν και είναι πέραν των 3νμ) άρα υπάρχει μέρος του Αιγαίου που είναι «Turkaegean» κατά τον συγκεκριμένο δημοσιογράφο, ο οποίος έχει την τάση να ξεπλένει τις εγκληματικές παραλείψεις της σημερινής κυβέρνησης όπως την συγκεκριμένη. Είναι δυστύχημα για αυτόν τον τόπο, ότι υπάρχουν άτομα που είναι σε θέσεις που μπορούν να επηρεάζουν συνειδήσεις προς το καλό της πατρίδας, και αντί για αυτό κάνουν το άσπρο μαύρο, οδηγώντας τους πολίτες σε λάθος κατευθύνσεις και λήθη. Αυτό αποδεικνύει ποιους έχουν επιλέξει να υπηρετήσουν γιατί άνοες δεν είναι.

Το αρχιπέλαγος του Αιγαίου ανήκει στο μεγαλύτερο μέρος του στην Ελληνική επικράτεια. Στην γειτονική χώρα ανήκει όντως ένα μικρό μέρος, αλλά ένα μικρό. Το ότι επιχειρεί να καπηλευτεί το όνομα στο σύνολο του (γιατί δεν κατοχύρωσε αυτό που έλεγε μέχρι πρόσφατα «θάλασσα των νήσων») στην διεθνή της τουριστική εκστρατεία, δείχνει πονηρές σκέψεις τις οποίες όλοι σε αυτόν τον τόπο τις γνωρίζουμε, όχι όμως και οι πολίτες ξένων τόπων. Το βαθύ κράτος των γειτόνων λειτουργεί ανεξαρτήτως κυβερνήσεων και σε βάθος χρόνου, ποτέ θα το καταλάβουν οι άφρονες των Αθηνών;.

Για να καταλάβουν όσοι ακόμη θρέφουν φρούδες ελπίδες, τα Δωδεκάνησα επιχείρησαν οι Τούρκοι να τα αρπάξουν στην διάρκεια του Β παγκοσμίου πολέμου, ευτυχώς οι θυσίες των Ελλήνων ήταν τέτοιου μεγέθους, που ήταν αδύνατο να αγνοηθούν από τους συμμάχους. Το παραμύθι των Δωδεκανησίων το σηκώνει πάλι σήμερα ο Ισλαμιστής Ερντογάν και παράλληλα μας απειλεί με πόλεμο, ο σοσιαλιστής Ετσεβιτ εισέβαλε στην Κύπρο Ο εκμαυλιστής Οζάλ στην ουσία απαγόρευσε στην Ελλάδα έρευνες για ορυκτά καύσιμα πέραν των 6νμ, αναγκάζοντας τον Ανδρέα Παπανδρέου να πει μέσα στην βουλή την λατινική φράση «mea culpa» που σημαίνει «λάθος μου», η Τάιλερ με τις λανθασμένες ενέργειες της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ (πρωθυπουργός Σημίτης), γκριζάρισε την περιοχή των Λιμίων πιο γνωστά ως Ίμια, και το έργο συνεχίζεται ανεξαρτήτως κυβερνήσεων, προσώπων, πολιτικών διαχωρισμών, το πρόσωπο της Τουρκικής πολιτικής απέναντι στην Ελλάδα είναι ένα, ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟ και ΑΝΑΘΕΩΡΗΤΙΚΟ, πρέπει να είναι κάποιος το λιγότερο μικρόνοες για να μην καταλαβαίνει τις διαχρονικές ενέργειες των Τούρκων πολιτικών εναντίων της Ελλάδος. Βέβαια και μέσα στην γειτονική χώρα υπάρχουν φωνές λογικής οι οποίες όμως χάνονται μέσα στις μεγαλόστομες κραυγές.

Το «Turkaegean» που κατά ομολογία της κυβέρνησης «τους ξέφυγε»! ( ο λαός μας λέει ότι ότι μόνο «οι πορδές ξεφεύγουν»). Αλήθεια όμως γιατί κρατούν αυτές τις θέσεις αν είναι να τους ξεφεύγουν θέματα, που ασχέτως αν σε πρώτη ανάγνωση φαίνονται ακίνδυνα, σε μια δεύτερη ανάγνωση βλέπουμε ότι σαφέστατα άπτονται των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδος. Οι κρατικοί υπεύθυνοι των ΗΠΑ που ξέρουν τι τους γίνεται και καταλαβαίνουν τις παγίδες, απέρριψαν το τουρκικό αίτημα. Οι ανιστόρητοι των Βρυξελλών το κατάπιαν αμάσητο, μιας και η επιτροπή δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προχώρησε σε έγκριση του Τουρκικού αιτήματος και η ονομασία αυτή θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τον Δεκέμβριο του 2021 μέχρι και τον Ιούλιο του 2031. Σημειώστε ότι το συγκεκριμένο όργανο της ΕΕ χρηματοδοτείται από τα κράτη μέλη, ενώ το διοικητικό του συμβούλιο αποτελείται από έναν εκπρόσωπο από κάθε κράτος μέλος, δύο εκπροσώπους της Κομισιόν και έναν εκπρόσωπο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Δηλαδή πληρώνουμε εμείς για να κατοχυρώνουν διαφημιστικά οι γείτονες το Αιγαίο ως «τουρκοαιγαίο». Μάλιστα στο συγκεκριμένο όργανο της ΕΕ υπάρχει και ένας υψηλά αμειβόμενος «άριστος;» που ζει την νιρβάνα του, αφήνοντας να περάσει ένα εμπορικό σήμα turkaegean, που είναι επιθετικό αλλά και απαράδεκτο για την ΕΕ που το έκανε αποδεκτό και μάλιστα μέσα σε συνθήκες ακραίας αμφισβήτησης της κυριαρχίας μας στο Αιγαίο.

Η κυβέρνηση των Μακεδονομάχων, των Παυλομελάδων, αυτών που έσκιζαν τα ιμάτια τους για τον γεωγραφικό προσδιορισμό της «Βόρειας Μακεδονίας» και που μόλις έγιναν κυβέρνηση φρόντισαν να το ξεχάσουν, οφείλει όχι μόνο να δώσει εξηγήσεις στον λαό, αλλά παράλληλα να σοβαρευτεί και να μην ψάχνει αποδιοπομπαίους τράγους να φορτώσει τις ενέργειες ή παραλείψεις της, αλλά να προχωρήσει και στο ξήλωμα του εκπροσώπου που είναι στην επιτροπή που το ενέκρινε ΑΜΕΣΑ και να κάνει και το αυτονόητο, να προχωρήσει σε όλες τις ενέργειες που απαιτούνται, έτσι ώστε να μην προχωρήσει, αν δεν είναι ήδη αργά η ονομασία «Turkaegean». Όσο για τους υπόλοιπους Ευρωπαίους, μόνο θλίψη και απαισιοδοξία προκαλούν και άντε μετά να τους εμπιστευτείς σε σοβαρότερα θέματα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ