Μακελειό στην Κοπεγχάγη: 22χρονος Δανός ο βασικός ύποπτος

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μία επιβεβαιωμένη σύλληψη υπόπτου από τις Αρχές, αναφορές της Αστυνομίας για πολυάριθμους νεκρούς και τραυματίες από τα πυρά του, αλλά και έντονη φημολογία περί τρομοκρατικής επίθεσης συνθέτουν το μέχρι στιγμής σκηνικό του μακελειού που έλαβε χώρα το απόγευμα της Κυριακής στην Κοπεγχάγη.

Σε έναν λευκό άνδρα ηλικίας 22 ετών πέρασαν χειροπέδες οι αστυνομικοί, θεωρώντας τον ως τον βασικό ύποπτο για το αιματηρό περιστατικό με πυροβολισμούς μέσα στο εμπορικό κέντρο Field’s, στο κέντρο της πρωτεύουσας της Δανίας, που σκόρπισε τον πανικό και το χάος, θέτοντας σε συναγερμό τις δανέζικες Αρχές. Οι οποίες, ωστόσο, ακόμη δεν έχουν δώσει σαφείς πληροφορίες για τον ακριβή αριθμό των νεκρών και των τραυματιών από το συμβάν, με τον αρχηγό της αστυνομίας, Σόρεν Τόμασεν, να επιβεβαιώνει μεν πως υπάρχουν νεκροί και τραυματίες, κατά τη διάρκεια έκτακτης συνέντευξης Τύπου, χωρίς, ωστόσο, να προχωρά σε λεπτομέρειες.

Ο Τόμασεν δήλωσε συγκεκριμένα ότι ο άνδρας συνελήφθη χωρίς να προβάλει ιδιαίτερη αντίσταση, ενώ ακόμη ερευνάται εάν έδρασε μόνος του ή είχε συνεργούς. Σε εξέλιξη, πάντως, παραμένουν οι επιχειρήσεις των αρχών σε αρκετά σημεία της πρωτεύουσας. Το μακελειό ερευνάται ως τρομοκρατική ενέργεια, χωρίς, όμως να έχουν αποκαλυφθεί τα κίνητρα του δράστη.

dania makeleio4dania makeleio2

Πληροφορίες για τρεις νεκρούς και οκτώ σοβαρά τραυματίες

Πληροφορίες, πάντως, των δανέζικων μέσων ενημέρωσης κάνουν λόγο για τρεις νεκρούς και οκτώ τραυματίες σε σοβαρή κατάσταση, την ώρα που νοσοκομείο επιβεβαίωσε ότι μεταφέρθηκαν εκεί τουλάχιστον τρία άτομα για νοσηλεία.

Όπως μετέδωσαν τοπικά ΜΜΕ, ο Mahdi Al-Wazni που φωτογράφησε τον δράστη στο εμπορικό κέντρο, σχολίασε πως φορούσε μαύρο μπλουζάκι και πράσινο παντελόνι και έφερε όπλο που έμοιαζε με κυνηγετικό και ότι έδειχνε «πολύ θυμωμένος, αλλά και πολύ περήφανος γι’ αυτό που έκανε». Άλλοι αυτόπτες μάρτυρες που μίλησαν σε δανέζικα μέσα ενημέρωσης, είπαν ότι ο ύποπτος προσπαθούσε να «παγιδεύσει» τα θύματα, λέγοντάς τους, για παράδειγμα, ότι το όπλο ήταν ψεύτικο, ώστε να μην διστάσουν να τον πλησιάσουν.

dania makeleio3

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί πως η συναυλία που ήταν προγραμματισμένη να δώσει το βράδυ της Κυριακής ο Harry Styles στο Royal Arena, το οποίο απέχει λιγότερο από 1,5 χιλιόμετρο από τον τόπο του εγκλήματος, ενώ αρχικά ήταν να διεξαχθεί κανονικά, κατόπιν διαβουλεύσεων της διοργανώτριας εταιρείας Live Nation με την Αστυνομία, τελικά, μετά από καθυστέρηση μιάμισης ώρας γνωστοποιήθηκε ότι ακυρώνεται, για λόγους ασφαλείας.

«Η ομάδα μου και εγώ προσευχόμαστε για όλους εκείνους που έχουν πληγεί από τους πυροβολισμούς στο εμπορικό κέντρο της Κοπεγχάγης. Είμαι σοκαρισμένος», έγραψε ο Βρετανός ποπ σταρ στο Snapchat.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ