Φωτιά στο Σχηματάρι: Κάηκαν αυτοκίνητα και αποθήκες, ζημιές σε σπίτια

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σαφώς καλύτερη η εικόνα της φωτιάς στο Σχηματάρι, καθώς πλέον δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο, επιτρέποντας σε κατοίκους της περιοχής να νιώσουν ανακουφισμένοι, παρά το γεγονός ότι οι αναζωπυρώσεις είναι πιθανές λόγω των ισχυρών ανέμων που εξακολουθούν να πνέουν στην περιοχή.

Η πυρκαγιά ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Βρυσούλα Σχηματαρίου, με τις τρεις διαφορετικές εστίες να έχουν περιοριστεί και η κατάσταση να είναι ελεγχόμενη από τους περισσότερους από 100 πυροσβέστες που επιχειρούν στο σημείο, μαζί με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 22 οχήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού τέσσερα αεροσκάφη και δυο ελικόπτερα. Παράλληλα, συνδράμουν υδροφόρες OTA, ενώ, με εντολή του αρχηγού της Πυροσβεστικής, στην περιοχή μετέβη κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔAEE) για τη διερεύνηση των αιτιών της.

Θυμίζουμε πως, εξαιτίας της πυρκαγιάς, δόθηκε από τον δήμο εντολή στους κατοίκους να εκκενώσουν το Δήλεσι, ενώ εστάλη και προειδοποιητικό μήνυμα από το 112. Η φωτιά έφτασε μέχρι τις αυλές των σπιτιών, αναγκάζοντας τους κατοίκους να παλεύουν να σώσουν τις περιουσίες τους με λάστιχα στα χέρια. Τελικά από τη φωτιά υπέστησαν ζημιές ένα σπίτι και το αυτοκίνητο που ήταν παρκαρισμένο δίπλα, κάποιες αποθήκες και ένα γκαράζ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ