Το Ευρωκοινοβούλιο ζητάει επίσημα αναγνώριση του Κοσόβου από τη Σερβία!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τυχαίο ότι στο συνέδριο του Economist στο Λαγονήσι έδωσε το παρών και ο πρωθυπουργός του Κοσόβου;

Τρέχουν οι εξελίξεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση να έχει αποφασίσει την αναγνώριση του Κοσόβου και να πιέζει προς όλες τις κατευθύνσεις. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και το, για πρώτη φορά, επίσημο αίτημα του Ευρωκοινοβουλίου προς τη Σερβία για να αναγνωρίσει το Κόσοβο!

Σε διάταξη που υπερψήφισε σήμερα αναφέρεται ότι «η Σερβία και το Κόσοβο αναμένεται να υπογράψουν συμφωνία για την εξομάλυνση των σχέσεων με βάση την αμοιβαία αναγνώριση», ενώ γίνεται και εκτενή αναφορά στην στάση της Σερβίας απέναντι στη Ρωσία, ζητώντας της να εναρμονιστεί με την εξωτερική πολιτική και την πολιτική ασφάλειας της ΕΕ και να επιβάλει άμεσα κυρώσεις στη Μόσχα.

Φανερά ενοχλημένος ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς δήλωσε ότι δεν θα εξετάσει καν το αίτημα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την αναγνώριση του Κοσόβου.

«Η Σερβία, όμορφα, αξιοπρεπώς και με ευγενικό τρόπο λέει, όχι. Ούτε καν έχουμε πρόθεση να εξετάσουμε αυτό το ενδεχόμενο» απάντησε ο Βούτσιτς και επανέλαβε ότι η πολιτική ηγεσία παραμένει αφοσιωμένη στην ευρωπαϊκή πορεία της Σερβίας και ότι «όσο σημαντική είναι η ένταξη στην ΕΕ άλλο τόσο σημαντικό είναι να διατηρήσει η Σερβία το δικαίωμα και την ελευθερία να αποφασίζει με βάση τα εθνικά της συμφέροντα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ