Σοκαρισμενη η ανθρωπότητα: Παραιτήθηκε ο Τζονσον

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παραιτήθηκε ο Μπορις Τζονσον με διαγγελμα του μετά απο τις εντονες πιέσεις και τις παραιτήσεις 58 υπουργών. Θα συνεχίσει προσωρινά σαν πρωθυπουργός μέχρι να ορίσουν νεο απο το κομμα του.

Την παραίτησή του ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον το μεσημέρι της Πέμπτης, μετά τη θύελλα παραιτήσεων υπουργών και μελών της κυβέρνησης που προκάλεσε παράλυση στη χώρα.

Ο Τζόνσον  ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την ηγεσία του κυβερνώντος Συντηρητικού Κόμματος, ενώ όπως σημείωσε, θα παραμείνει στη θέση του πρωθυπουργού έως ότου εκλεγεί ο διάδοχος του.

«Είναι φανερό ότι πρέπει να εκλεγεί νέος ηγέτης και νέος Πρωθυπουργός. Ευχαριστώ τον κόσμο που μας προτίμησε το 2019» δήλωσε στο διάγγελμά του και πρόσθεσε: «Είμαι υπερήφανος για τα κατορθώματα αυτής της κυβέρνησης καθώς είχαμε πολλές προκλήσεις όπως το brexit, την πανδημία, και τον πόλεμο στην Ουκρανία. Θα εξακολουθούμε φυσικά να στηρίζουμε τους Ουκρανούς στο δίκαιο αγώνα τους. Φυσικά ευχαριστώ και τους Βρετανούς πολίτες για την τιμή που μου έκαναν να είμαι Πρωθυπουργός τους. Ταξίδεψα σε κάθε γωνιά αυτής της χώρας και είμαι σίγουρος ότι θα συνεχίσει να προοδεύει» είπε και τόνισε ότι λυπάται που αφήνει την… καλύτερη δουλειά στον κόσμο: «Είμαι στενοχωρημένος που αφήνω την καλύτερη δουλειά στον κόσμο. Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένειά μου» είπε μεταξύ άλλων.

Μπορεί τα σκάνδαλα που έπληξαν την κυβέρνηση να ήταν πολλά, ωστόσο η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, ήταν ο διορισμός του Κρις Πίντσερ, ο οποίος κατηγορείται ότι παρενόχλησε σεξουαλικά δύο άντρες στο μπαρ κομματικής λέσχης. Η αντίδραση των δύο κορυφαίων υπουργών του Τζόνσον, Ρίσι Σουνάκ και Σάτζιντ Τζάβιντ ήταν άμεση. Ο υπουργός Οικονομικών και ο υπουργός Υγείας  υπέβαλλαν την παραίτησή τους, ενώ ακολούθησαν δεκάδες παραιτήσεις μελών της κυβέρνησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ