Σφοδρή επίθεση Βούλγαρου Ευρωβουλευτή κατά της Σερβίας: Δεν πρέπει να μπει στην ΕΕ!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Ο Άνγκελ Τζαμπάσκι, Βούλγαρος βουλευτής του VMRO στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, επιτέθηκε στη χώρα μας με τον πιο βάναυσο τρόπο, μόνο και μόνο επειδή ο πρόεδρος της Σερβίας,  Αλεξάνταρ Βούτσιτς, στάθηκε υπέρ της προστασίας ολόκληρου των Δυτικών Βαλκανίων», γράφει σερβικό δημοσίευμα.

 Συγκεκριμένα, σε ομιλία του ενώπιον συναδέλφων ευρωβουλευτών, ο Τζαμπάσκι είπε ότι η Σερβία δεν πρέπει να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Δεν υπάρχει θέση για τη Σερβία στην ΕΕ, γιατί η Σερβία κάνει προκλήσεις στο Κοσσυφοπέδιο, η Σερβία κάνει προκλήσεις στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη. Η Σερβία υποστηρίζει τη ρωσική προπαγάνδα κατά τη διάρκεια του πολέμου στην Ουκρανία. Η Σερβία σχεδιάζει να κατασκευάσει το μεγαλύτερο ρωσικό κέντρο κατασκοπείας στην Ευρώπη στη Νις – είπε ο Τζαμπάσκι από τη θέση του ομιλητή κατά τη διάρκεια της συνόδου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

 Πρόσθεσε ότι η Σερβία καταστέλλει τους Κροάτες και τους Βούλγαρους και ότι ψάχνει τρόπους να τους αφομοιώσει και να τους αφανίσει.

« Η Σερβία, που εφαρμόζει την πολιτική του Κρεμλίνου και του Πούτιν, δεν έχει θέση στην Ε.Ε. Καταλάβετε αυτό», είπε ο Βούλγαρος ευρωβουλευτής.

Ο Τζαμπάσκι συγκλόνισε το Ευρωκοινοβούλιο τον Φεβρουάριο, όταν έδωσε ναζιστικό χαιρετισμό σε ολόκληρη την αίθουσα κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου που επέκρινε το κράτος δικαίου στην Ουγγαρία και την Πολωνία. Τότε τα ανώτατα στελέχη του Ευρωκοινοβουλίου τον κάλεσαν να λογοδοτήσει, κατακρίνοντας την ανοιχτή διάδοση της ιδεολογίας του Χίτλερ.

Ενόχλησε η συμβουλή του Βούτσιτς στα Σκόπια…

Είναι σαφές -συνεχίζει το σερβικό δημοσίευμα-  ότι αυτές οι επιθέσεις έρχονται ακριβώς αυτή τη στιγμή που είναι γνωστό ότι ο Βούτσιτς στάθηκε όρθιος για να προστατεύσει όλα τα Δυτικά Βαλκάνια, αφού όλη η Ευρώπη κατανοούσε τη σημασία της πρωτοβουλίας «Ανοιχτά Βαλκάνια», αλλά και επειδή ο Σέρβος πρόεδρος προέβη σε συμβουλές στους κατοίκους της Βόρειας Μακεδονία να αποφασίσουν σοφά στην γαλλική πρόταση, ενώ όπως είναι γνωστό η Βουλγαρία καθυστερεί την ενταξιακή διαδικασία της στην ΕΕ.

Υπενθυμίζουμε- γράφει η σερβική εφημερίδα «Objektiv»-  ότι σε συνέντευξή του στη Sitel TV των Σκοπίων,ο Βούτσιτς είπε στους Σλαβομακεδόνες να μην αποδεχτούν ή να απορρίψουν a priori, τη γαλλική πρόταση για επίλυση της διαφοράς με τη Βουλγαρία, η οποία προφανώς προκάλεσε τον Τζαμπάσκι αρκετά ώστε να φτύσει επαίσχυντα τη Σερβία στο Ευρωπαϊκο Κοινοβούλιο.

Ο Σέρβος πολιτικός αναλυτής, Ντεγιάν Μίλετιτς δήλωσε ότι η Σερβία πρέπει να χαίρεται που δεν υποστηρίζεται στο Ευρωκοινοβούλιο από κάποιον που είναι οπαδός της ναζιστικής ιδεολογίας.

objektiv.rs

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό ΠερισκόπιοΓιῶργος  Ἐχέδωρος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ