Κατέρρευσε το Twitter μετά την ανακοίνωση του Έλον Μασκ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Έλον Μασκ ανακοίνωσε πως βάζει τέλος στη συμφωνία των 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την εξαγορά της Twitter Inc, επικαλούμενος παραβίαση βασικών όρων της συμφωνίας. Μιλάμε για μία πραγματική καταστροφή για την δεύτερη μεγαλύτερη πλατφόρμα μέσων κοινωνικής δικτύωσης που δεν είναι μόνο οικονομική.

Η τιμή της μετοχής του Twitter υποχώρησε κατά 6%, μετά την ανακοίνωση, αλλά αυτό δεν είναι το χειρότερο νέο. Αντίθετα, όπως προκύπτει μετά την ακύρωση της συμφωνίας, υπάρχει μέγα θέμα αξιοπιστίας και του Twitter αναφορικά με την πιστότητα των λογαριασμών χρηστών.

Η εξέλιξη αυτή συνδέεται ευθέως με την απαίτηση του δισεκατομμυριούχου να λάβει τα πραγματικά στοιχεία για το ποσοστό των πλαστών λογαριασμών οι οποίοι υπάρχουν στο Twitter. Είχε θέσει μάλιστα μία δικλείδα για την εξαγορά, ότι εάν οι ψεύτικοι λογαριασμοί υπερέβαιναν ένα συγκεκριμένο μέγεθος, τότε η εξαγορά θα ακυρωνόταν.

Συμπερασματικά, η απόφαση του να ακυρώσει την εξαγορά συνδέεται άμεσα με τα εκατομμύρια πλαστών λογαριασμών που αλλοιώνουν την ίδια την εικόνα και αξιοπιστία του Twitter. Εωσότου βγει επίσημη ανακοίνωση και από την εταιρεία για τους λόγους ακύρωσης της συμφωνίας, χρήστες και επενδυτές θα έχουν την εντύπωση πως το Twitter είναι μία μαγική εικόνα που έχει δημιουργηθεί πάνω σε «μαϊμού» χρήστες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ