Καλπάζει στις δημοσκοπήσεις ο Νίκος Χριστοδουλίδης παρά τις συκοφαντίες και τις αθλιότητες!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα ευρήματα της δημοσκόπησης της «Καθημερινής» της Κύπρου, τα οποία μεταξύ άλλων παρουσιάζουν και τους πολιτικούς χώρους και σε ποιο ποσοστό αντλεί ψήφους η υποψηφιότητα του Νίκου Χριστοδουλίδη.

Το ενδιαφέρον για τον πρώτο γύρο εστιάζει στη μονομαχία που εξελίσσεται μεταξύ των διεκδικητών της δεύτερης πολυπόθητης θέσης, αφού ο πρώην υπουργός Εξωτερικών φαίνεται να εξασφαλίζει ξεκάθαρο προβάδισμα 19 μονάδων από το δεύτερο υποψήφιο.

Η εκλογική επιρροή του Χριστοδουλίδη ανέρχεται στο 34% και διεμβολίζει όλους τους κομματικούς χώρους. Κερδίζει 69% των ψηφοφόρων του ΔΗΚΟ, αντλεί 32% από τον ΔΗΣΥ, ενώ κερδίζει ένα σημαντικό ποσοστό της τάξης του 22% από το ΑΚΕΛ.

Επιπλέον, κερδίζει 51% από την ΕΔΕΚ, 53% από την ΔΗΠΑ, 31% από το ΕΛΑΜ, 29% από τους Οικολόγους, 36% από τα εξωκοινοβουλευτικά κόμματα και 29% από τους ανένταχτους ψηφοφόρους.

Είναι εμφανές ότι η υποψηφιότητα του πρώην υπουργού δεν είναι μόνο πολυσυλλεκτική αλλά κερδίζει σημαντικό όγκο εισροών από τα δύο κόμματα που στηρίζουν τους βασικούς του αντιπάλους.

Η συνολική εκλογική επιρροή του Χριστοδουλίδη (34%) καταμερίζεται σε 7% από ΔΗΣΥ, 4% από ΑΚΕΛ, 6% από ΔΗΚΟ, 8% από τα υπόλοιπα κόμματα και 9% από τους πολίτες που δεν ψήφισαν στις βουλευτικές εκλογές.

hellasjournal.com

ΔΗΜΟΦΙΛΗ