Αυτοί οι δικαστές θα δικάσουν Παπαγγελόπουλο – Τουλουπάκη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα μέλη του Ειδικού Δικαστηρίου που θα δικάσουν τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και την τέως Εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, κληρώθηκαν από την Ολομέλεια της Βουλής.

Η κλήρωση διεξήχθη από τον πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα, ανάμεσα στα μέλη του Αρείου Πάγου, του Συμβουλίου της Επικρατείας και της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου.
Αναδείχθηκαν συνολικά 13 τακτικά και 6 αναπληρωματικά μέλη που θα συγκροτήσουν το Ειδικό Δικαστήριο, καθώς και ο εισαγγελέας και ο αναπληρωτής του.

Σύμφωνα με τα άρθρα 86 παρ. 4 του Συντάγματος, 158 παρ. 1 και 2 του Κανονισμού της Βουλής και 12 του ν. 3126/2003 «Ποινική ευθύνη των Υπουργών» όπως ισχύουν, μετά από την έκδοση του με αριθμό 25/2022 Βουλεύματος του Δικαστικού Συμβουλίου του άρθρου 86 παράγραφος 4 του Συντάγματος, κληρώθηκαν:

Από τον Άρειο Πάγο (7 τακτικά μέλη και 3 αναπληρωματικά μέλη)

Τακτικά μέλη: Μυρσίνη Παπαχίου, Μαρία Μουλιανιτάκη, Ανθή Γκάμαρη, Μαριάνθη Παγουτέλη, Ζαμπέτα Στράτα, Ελένη Φραγκάκη, Βασιλική Ηλιοπούλου.

Αναπληρωματικά μέλη: Αικατερίνη Κρυσταλλίδου, Μαρία Κουβίδου, Γεώργιος Κόκκορης.
Από το Συμβούλιο της Επικρατείας (6 τακτικά μέλη και 3 αναπληρωματικά μέλη)
Τακτικά μέλη: Βασίλειος Αραβαντινός, Νικόλαος Σκαρβέλης, Σοφία Βιτάλη, Βαρβάρα Ραφτοπούλου, Όλγα Ζύγουρα, Ρωξάνη Γιαννουλάτου

Αναπληρωματικά μέλη: Παναγιώτης Τσούκας, Χρήστος Λιάκουρας, Άννα Καλογεροπούλου
Καθήκοντα Εισαγγελέα του Ειδικού Δικαστηρίου θα ασκήσει μετά την σχετική κλήρωση, η Όλγα Σμυρλή και αναπληρώτρια η Αριστέα Θεοδόση.

Από την Βουλή θα πραγματοποιηθεί κλήρωση και για τα μέλη του Ειδικού Δικαστηρίου που θα δικάσουν τον πρώην υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά, για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ