Ελεύθερος με αναστολή ο Λιγναδης – Οργή στο πανελληνιο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οργή στο πανελλήνιο προκάλεσε η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου να χορηγήσει αναστολή στην εκτέλεση της ποινής του κατηγορούμενου για βιασμούς, Δημήτρη Λιγνάδη, μέχρι το Εφετείο.

5121BE81 7DEA 4FE8 8CF1 4EDAE2312F18

Η απόφαση ελήφθη με πλειοψηφία 4-3, καθώς μειοψήφησαν δύο ένορκοι και μία σύνεδρος, που είχαν τη γνώμη να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Στο άκουσμα της απόφασης, μέλη του ακροατηρίου ξέσπασαν κατά της προέδρου: «Ντροπή σας, ξεφτίλες! Έχετε παιδιά; αφήνετε ελεύθερο έναν βιαστή παιδιών!» φώναζαν οργισμένοι.

Στον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, επιβλήθηκαν όροι απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, εγγύηση ύψους 30.000 ευρώ και εμφάνιση 3 φορές το μήνα στο Α.Τ. της περιοχής που μένει.

Πρόκειται για μια πρωτοφανή απόφαση-πρόκληση, αφού το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για για δυο από τις τέσσερις πράξεις βιασμού για τις οποίες δικάστηκε και του επέβαλλε κάθειρξη 12 ετών κατά πλειοψηφία.

Να μην χορηγηθεί αναστολή ζήτησε ο εισαγγελέας

Μάλιστα, ο εισαγγελέας ζήτησε να μην χορηγηθεί αναστολή στην εκτέλεση της ποινής γιατί ο Λιγνάδης είναι ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων και δεν υπάρχει καμία αναγνώριση εκ μέρους του των πράξεων για τις οποίες κρίθηκε ένοχος από το δικαστήριο.

Το δικαστήριο, μετά από πολύωρη διάσκεψη η οποία διήρκησε σχεδόν 4 ώρες, καταδίκασε τον Δημήτρη Λιγνάδη για τον βιασμό δύο 17χρόνων το 2015.

Πιο συγκεκριμένα, κρίθηκε ένοχος για υπόθεση βιασμού 17χρονου στην Επίδαυρο το 2015 κατά πλειοψηφία 4-3 και για το βιασμό ενός επίσης 17χρονου στο σπίτι του στο Μεταξουργείο το 2015 κατά πλειοψηφία 5-2.

Το δικαστήριο τον έκρινε αθώο κατά πλειοψηφία 5 έναντι δύο, για τον βιασμό ενός 16χρονου που κατήγγειλε ότι βιάστηκε το 2011. Αθώος κρίθηκε επίσης για την υπόθεση του ενήλικα άνδρα που δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο με τέσσερις ενόρκους να τον απαλλάσσουν λόγω αμφιβολιών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ