Αναγνώρισε…. «μακεδονική γλώσσα και ταυτότητα» από τα Σκόπια η Ούρσουλα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παραδέχτηκε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών άνοιξε τον δρόμο για την ένταξη στο ΝΑΤΟ.

Με το μήνυμα «η Ευρώπη σας περιμένει. Περιμένει και ελπίζει ότι θα κάνετε ακόμα ένα βήμα προς την Ένωσή μας» κατέφθασε στα Σκόπια η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία και μίλησε στη βουλή της χώρας, καλώντας τους να τα βρουν με τη Βουλγαρία, ώστε να κάνουν το αποφασιστικό βήμα για την ενταξιακή πορεία.

«Βρίσκομαι εδώ, σήμερα, επειδή πιστεύω ότι αυτή είναι η στιγμή να προχωρήσετε μπροστά, προς το κοινό μας μέλλον στην ΕΕ με τη Βόρεια Μακεδονία ως πλήρες μέλος» ανέφερε χαρακτηριστικά στην ομιλία της η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, που όπως φαίνεται βιάζεται να βάλει τα Σκόπια στην ευρωπαϊκή οικογένεια, αφού δήλωσε ότι αν η «Βόρεια Μακεδονία» κάνει τώρα το πρώτο βήμα, την επόμενη βδομάδα θα μπορούσαν να ξεκινήσουν οι διεργασίες για την ένταξη.

Μάλιστα μέσα στη βουλή των Σκοπίων παραδέχτηκε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών ήταν αυτή που άνοιξε τον δρόμο για την ένταξη του γειτονικού κρατιδίου στο ΝΑΤΟ! Και φυσικά αναγνώρισε μέχρι και… «μακεδονική γλώσσα και ταυτότητα», λέγοντας ότι έχει ακούσει προσεκτικά τις ανησυχίες:

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η μακεδονική γλώσσα είναι η γλώσσα σας και εμείς το σεβόμαστε πλήρως αυτό. Για αυτό, στην αναθεωρημένη πρόταση γίνεται αναφορά στη μακεδονική γλώσσα χωρίς κάποια αξιολόγηση από την ΕΕ»!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ