Χάρτης Μπαχτσελί: Δούρειος ίππος για ελληνικές βραχονησίδες!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η γελοία και παράνομη αποτύπωση του Γκρίζου Λύκου αποκαλύπτει με τον πιο γλαφυρό τρόπο δύο από τους βασικούς άξονες της τουρκικής επεκτατικής πολιτικής.

Της Κύρας Αδάμ

Ο χάρτης των Γκρίζων Λύκων του Μπαχτσελί στερείται σοβαρότητα, αξιοπιστία και νομική βάση, ενώ νομικά επιχειρησιακά, διπλωματικά και πολιτικά ξεπερνά τα όρια της γελοιότητας – γελοίο χαρακτήρισε τον χάρτη ο πρωθυπουργός. Και τούτο διότι όλα τα νησιά του Αιγαίου εντός του FIR Αθηνών είναι νομικά και ιστορικά ελληνικά, δεδομένου ότι έχουν παραχωρηθεί στην Ελλάδα από συνδυασμό των Συνθηκών Λωζάννης και Παρισίων, και με αποφάσεις διεθνών οργανισμών που έχει αποδεχθεί και προσυπογράψει η Αγκυρα.

Ο γελοίος και παράνομος χάρτης Μπαχτσελί, όμως, απεικονίζει γλαφυρά δύο από τους βασικούς άξονες της τουρκικής επεκτατικής πολιτικής σε βάρος της Ελλάδας

Εμφανίζει πλείστα ελληνικά νησιά ως τουρκικά και θέτει ευθέως θέμα ιδιοκτησιακού καθεστώτος του συνόλου των ελληνικών βραχονησίδων στο Αιγαίο.

Απεικονίζει τη θαλάσσια περιοχή έρευνας και διάσωσης που διεκδικεί η Τουρκία μέχρι τη μέση του Αιγαίου.

Η Αγκυρα (με δεδομένη την απομείωση του προσωπικού των τουρκικών Ε.Δ. μετά το πραξικόπημα και την αναβάθμιση, ποιοτικά και ποσοτικά, του εξοπλισμού των ελληνικών Ε.Δ.) δείχνει να αποφεύγει την πολεμική σύγκρουση με την Ελλάδα -δεδομένου ότι έχει αποδείξει μέχρι τώρα ότι δεν ρισκάρει ούτε 1%-, πλην όμως, από την άλλη, εκμεταλλεύεται τα διαχρονικά λάθη της ελληνικής εθνικής πολιτικής, με στόχο να αποκομίσει νομικά οφέλη και να οδηγήσει την Ελλάδα σε διμερείς διαπραγματεύσεις ή στο ΔΔΧ για όλα τα θέματα που προβάλλει η Τουρκία.

Μια τέτοια περίπτωση θα οδηγήσει τη χώρα σε περιπέτειες, δεδομένου ότι η κυβέρνηση δεν είναι ικανή να αντιμετωπίσει νομικά την Αγκυρα, λόγω των συνεχών σφαλμάτων των προηγούμενων κυβερνήσεων και κυρίως της σημερινής, που τα επαναλαμβάνει για άγνωστους λόγους.

1. Ο χάρτης των Γκρίζων Λύκων του Μπαχτσελί, στον οποίο απεικονίζονται πλείστα ελληνικά νησιά ως τουρκικά, είναι πράγματι γελοίος, όπως τόνισε ο πρωθυπουργός. Πλην όμως αυτό δεν φτάνει, και τούτο διότι ο χάρτης αυτός παραβιάζει τον κορμό της διεθνούς νομιμότητας, καθ’ όσον παραβιάζει τις Συνθήκες Λωζάννης και Παρισίων, με τις οποίες παραχωρήθηκαν στην Ελλάδα τα νησιά, που είναι ελληνικότατα. Επίσης, παραβιάζει το άρθρο 2 παρ. 4 του Καταστατικού του ΟΗΕ, που προβλέπει ότι «όλα τα μέλη θα απόσχουν στις διεθνείς σχέσεις τους από την απειλή ή χρήση βίας εναντίον της εδαφικής ακεραιότητας ή πολιτικής ανεξαρτησίας άλλου κράτους».

Οφειλε έτσι η κυβέρνηση να καταγγείλει την Τουρκία στον ΟΗΕ τουλάχιστον για τις δύο αυτές παραβιάσεις, για να αποδομήσει την επεκτατική πολιτική της Αγκυρας διεθνώς, όμως δεν το έπραξε.

Ωστόσο, η ίδια η κυβέρνηση Ερντογάν όχι μόνο υιοθέτησε τον χάρτη Μπαχτσελί, αλλά και τον αναβάθμισε. Ως εκ τούτου, μιλάμε πλέον για «χάρτη Ερντογάν – Μπαχτσελί».

Το τουρκικό ΥΠΕΞ μελέτησε και αξιολόγησε άμεσα τις ελληνικές αντιδράσεις για τον αρχικό χάρτη Μπαχτσελί. Υστερα από εντολή του τουρκικού ΥΠΕΞ, το κόμμα του Μπαχτσελί την επομένη το πρωί απέσυρε τον χάρτη και ανασκεύασε τις συγκεκριμένες θέσεις για τα συγκεκριμένα ελληνικά νησιά, δηλώνοντας πονηρά, παραπλανητικά και μεθοδικά ότι «152 νησιά του Αιγαίου με βάση τις Συνθήκες Λωζάννης και Παρισίων δεν έχουν παραχωρηθεί και δεν ανήκουν στην Ελλάδα».

Mολονότι η δήλωση αφορά αποκλειστικά βραχονησίδες, παραπλανητικά τις αναφέρει ως νησιά, και τούτο διότι το σύνολο των κατοικημένων ελληνικών νήσων είναι μόνο 107. Ετσι, πίσω από τον παράνομο χάρτη του Μπαχτσελί κρύβονται το τουρκικό ΥΠΕΞ και οι βραχονησίδες του Αιγαίου, που αποτελούν την αχίλλειο πτέρνα της κυβέρνησης.

Με τις βραχονησίδες η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει δημιουργήσει μείζον νομικό διεθνές θέμα σε βάρος της Ελλάδας. Και τούτο διότι η επιστολή που έστειλε στον ΟΗΕ ως απάντηση στην τουρκική, με καθυστέρηση 8 μηνών, δεν διασφαλίζει την ελληνικότητα των βραχονησίδων στο Αιγαίο, δεδομένου ότι η κυβέρνηση εγγράφως και ενυπογράφως στην επιστολή αναφέρει στον ΟΗΕ ότι οι βραχονησίδες στο Αιγαίο παραχωρήθηκαν στην Ελλάδα με τις Συνθήκες Λωζάννης και Παρισίων. Ωστόσο, η κυβέρνηση δείχνει ότι διαβάζει παραμύθια, καθόσον η λέξη «βραχονησίδες» δεν υπάρχει σε καμιά από τις δύο συνθήκες. Υπάρχουν όμως σε άλλες διεθνείς αποφάσεις, τις οποίες η κυβέρνηση δεν μπαίνει στο κόπο να εντοπίσει, διαβάσει και μελετήσει για να υποστηρίξει την ελληνική κυριαρχία. Ετσι, έωλα και ψευδώς εισάγει στις συνθήκες λέξεις που δεν υφίστανται, με αποτέλεσμα να δηλώνει διεθνώς η Τουρκία ότι η Ελλάδα παραβιάζει τις συνθήκες, με το αιτιολογικό ότι η Ελλάδα εισάγει παράνομα σε αυτές τις βραχονησίδες, ενώ στις συνθήκες δεν υπάρχει η λέξη «βραχονησίδες».

Για τον λόγο αυτόν η κυβέρνηση οφείλει να απαντήσει σε ποια σελίδα των Συνθηκών Λωζάννης και Παρισίων βρήκε τη λέξη «βραχονησίδες». Διαφορετικά, το ψεύδος σε βάρος της Ελλάδας θα οδηγήσει σε νομικές περιπέτειες παραχωρήσεων.

2. Ο χάρτης των Γκρίζων Λύκων του Μπαχτσελί απεικονίζει την περιοχή θαλάσσιας έρευνας – διάσωσης (S-SAR) που διεκδικεί η Τουρκία. Και τούτο διότι, λόγω σφαλμάτων της κυβέρνησης της Ν.Δ., το 1978, 1979, 1980 η Ελλάδα αποδέχθηκε τότε ότι, σύμφωνα με τη Σύμβαση του Αμβούργου του 1979 του ΙΜΟ, η θαλάσσια περιοχή S-SAR στο Αιγαίο πρέπει να καθοριστεί με συμφωνία Ελλάδας και Τουρκίας, και σε περίπτωση μη συμφωνίας κάθε χώρα να ορίσει τη δική της περιοχή. Αντίθετα, το 1952 η κυβέρνηση πέτυχε, στο πλαίσιο του ΙCΑΟ, και μάλιστα με τη σύμφωνη θέση της Αγκυρας, η ελληνική περιοχή SAR για τα αεροπορικά ατυχήματα να είναι το FIR Αθηνών.

Επειδή δεν υπήρξε συμφωνία για την οριοθέτηση της θαλάσσιας περιοχής του ΙΜΟ, δεδομένου ότι η Αγκυρα απαιτεί θαλάσσια περιοχή μέχρι τη μέση του Αιγαίου και όχι μόνο, η Τουρκία όρισε δική της περιοχή με τον τουρκικό νόμο Ν24611/2001. Την περιοχή αυτή υπέβαλε στον ΙΜΟ, ο οποίος δυστυχώς την καταχώρισε στο εγχειρίδιο SAR του οργανισμού, ενώ την επέκταση της περιοχής αυτής το 2020 προς τον Νότο (για να καλύπτει την τουρκολιβυκή ΑΟΖ) ο ΙΜΟ δεν την αποδέχθηκε.

Η «κυριακάτικη δημοκρατία» αποκαλύπτει τον επίσημο χάρτη με την τουρκική περιοχή SAR, ο οποίος έχει δύο όψεις: η μια αφορά την έρευνα και διάσωση, και η άλλη τα ελληνικά νησιά που φαίνονται ως τουρκικά.

Ο επίσημος τουρκικός χάρτης για την τουρκική περιοχή θαλάσσιας έρευνας και διάσωσης, που εφαρμόστηκε με νόμο το 2001 και μοιράζει το Αιγαίο στον 25ο μεσημβρινό. Αυτός είναι η βάση του σημερινού χάρτη Ερντογάν – Μπαχτσελί

Η μια όψη αφορά την τουρκική περιοχή SAR, για την οποία η ελληνική κυβέρνηση του 1979 αποδέχθηκε τη Σύμβαση του Αμβούργου του ΙΜΟ και, ταυτόχρονα, δέχθηκε οι περιοχές να καθοριστούν (to be determined) με ελληνοτουρκική συμφωνία, η οποία ποτέ δεν θα γίνει, διότι η Αγκυρα την απαιτεί μέχρι τη μέση του Αιγαίου. Το ελληνικό λάθος του 1979 στον ΙΜΟ καλείται να διαχειριστεί η κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη σήμερα και να πληρώσει τις αμαρτίες των κυβερνήσεων της Ν.Δ. του παρελθόντος, δεδομένου ότι η κυβέρνηση του 1979 δημιούργησε από το πουθενά ελληνοτουρκική διαφορά και θέμα στην έρευνα και διάσωση. Σημειώνεται ότι το πολιτικό σύστημα είναι διαχρονικά επικίνδυνο για τα ελληνικά εθνικά συμφέροντα και δεν μαθαίνει από τα σφάλματά του, με αποτέλεσμα να τα επαναλαμβάνει και γι’ αυτό να τα διαιωνίζει σε βάρος της χώρας.

Το ίδιο λάθος σε βάρος της χώρας επανέλαβε η κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη το 1992, στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ. Εως το 1992, η Ελλάδα, στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, είχε το 28ο ΑΤΑΔ (Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορικής Διοίκησης) στη Λάρισα, τον αεροπορικό έλεγχο στην περιοχή Early Warning-41 (περιοχή έγκαιρης προειδοποίησης), που όσον αφορά την Ελλάδα και την Τουρκία ήταν τα όρια του FIR Αθηνών. Παράλληλα, ο θαλάσσιος επιχειρησιακός έλεγχος του αρχηγού Στόλου αφορούσε επίσης τα όρια του FIR Αθηνών και είχε καταχωριστεί με τη σύμφωνη θέση της Αγκυρας στο νατοϊκό εγχειρίδιο «MC 84-4».

Στη Σύνοδο Υπουργών Αμυνας του ΝΑΤΟ 1992 (DPC 92), η τότε κυβέρνηση της Ν.Δ., στο πλαίσιο της νέας δομής του ΝΑΤΟ, συμφώνησε να ιδρυθούν τα αεροπορικά νατοϊκά στρατηγεία της Λάρισας (7CAOC) και του Εσκί Σεχίρ (6CAOC), να καταργηθούν οι αεροπορικές περιοχές ελέγχου και ευθύνης (Early Warning 41) στο FIR Aθηνών και οι περιοχές θαλάσσιου ελέγχου επιχειρήσεων και επιτήρησης, που για την Ελλάδα ήταν τα όρια του FIR Αθηνών. Συμφωνήθηκε δε ότι ο καθορισμός των νέων περιοχών του 7 CAOC Λάρισας και 6 CAOC Εσκί Σεχίρ και οι θαλάσσιες περιοχές θα καθαριστούν μελλοντικά (to be determined). Εκτοτε, η Αγκυρα απαιτεί τον αεροπορικό και ναυτικό έλεγχο μέχρι τη μέση του Αιγαίου, που συμπίπτει με την τουρκική περιοχή SAR και με τον χάρτη Μπαχτσελί – Ερντογάν, όπως φαίνεται στον χάρτη. Mε αποτέλεσμα σήμερα, και μολονότι έχουν καταργηθεί τα 7 και 6 CAOC, περιοχές ευθύνης να μην υπάρχουν και το Αιγαίο να αποτελεί, στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, περιοχή ΝΑΤΟ, Ελλάδας και Τουρκίας, δηλαδή ξέφραγο αμπέλι. Οφειλαν οι ελληνικές κυβερνήσεις να απαιτήσουν για τη σύμβαση 1979 του ΙΜΟ να αποδεχθεί η Ελλάδα τη σύμβαση και, μέχρι τον καθορισμό των περιοχών S-SAR, να ισχύουν αυτές του ICAΟ, που είναι τα όρια του FIR και είναι ήδη συμφωνημένα.

Για τη νέα δομή του ΝΑΤΟ 1992, η Ελλάδα όφειλε να συμφωνήσει στην ίδρυση των 7 και 6 CAOC, και μέχρι να καθοριστούν οι νέες περιοχές τους να ισχύουν τα όρια της περιοχής Early Warning-41, δηλαδή το FIR Αθηνών.

Κάθε κριτική για τη διαχρονική ελληνική πολιτική παρέλκει, καθόσον αποδεικνύεται ότι η τουρκική επεκτατική πολιτική βασίζεται στα λάθη των κυβερνήσεων και στο εκάστοτε κομματικό κράτος των αρεστών.

Εξωφρενικό! Στέιτ Ντιπάρτμεντ: «Οι δύο χώρες να λύσουν τις διαφορές τους με διαπραγματεύσεις»

Το γελοίο και εξωφρενικό εμπεριέχεται στην ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τον χάρτη Μπαχτσελί, ότι «η ελληνική κυριαρχία δεν αμφισβητείται […] οι δύο χώρες, ως μέλη του ΝΑΤΟ, πρέπει να λύσουν τις διαφορές τους με διαπραγματεύσεις και ειρηνικά μέσα».

Δηλαδή, οι ΗΠΑ αποδέχονται τις παρανομίες Μπαχτσελί, μολονότι αυτός παραβιάζει συνθήκες και ΟΗΕ, και τις καθιστούν διαφορές που πρέπει να επιλυθούν με διαπραγματεύσεις. Αυτές, δηλαδή, είναι οι ΗΠΑ στις οποίες η κυβέρνηση τα έχει δώσει όλα, και μάλιστα χωρίς όφελος… Ενώ οι κοινές ασκήσεις των ΗΠΑ με F-35 και της Ελλάδας από τη Σούδα, που προβάλλονται ως κυβερνητική επιτυχία, αποτελούν επιφανειακή φιέστα. Και τούτο διότι, στην περίπτωση που ΗΠΑ και κυβέρνηση ήθελαν να αποδομήσουν τον χάρτη Μπαχτσελί, έπρεπε ένα ζεύγος F- 35 να προσγειωθεί στη Λήμνο, την οποία ο τουρκικός χάρτης παρουσιάζει ως τουρκική (ή… να πάνε Αμερικανοί στρατιωτικοί στο νησί για να φάνε τα αβγά τους, όπως έκαναν στην Αλεξανδρούπολη).

Οπως έπραξε ο ναύαρχος Χρήστος Λυμπέρης ως ΑΓΓΕΘΑ σε συνεργασία με τον αντιπτέραρχο Λυτζεράκο το 1995, που έστειλαν τρία Α jet πορτογαλικά για τρεις μέρες στη Λήμνο και σε τουρκική διαμαρτυρία στην Πορτογαλία, η Τουρκία αποδοκιμάστηκε και αποστομώθηκε, με αποτέλεσμα οι Πορτογάλοι να χρησιμοποιήσουν και πάλι τη Λήμνο το 1998.

ΠρωτοσελιδαΕιδήσεις

Ξάφνιασε πάλι ο Αμερικανός υπουργος των εξωτερικών Ρούμπιο με την δήλωση του που λέει ότι ο μεγαλύτερος εχθρός της ανθρωπότητας είναι το ριζοσπαστικό Ισλάμ

Ξάφνιασε πάλι ο Αμερικανός υπουργος των εξωτερικών Ρούμπιο με την δήλωση του που λέει ότι ο μεγαλύτερος εχθρός της ανθρωπότητας είναι το ριζοσπαστικό Ισλάμ Δηλαδή...

Ο ”ισαπόστολος” Σημίτης και άλλα καλαμπούρια

Λένε ότι και στα καλαμπούρια υπάρχουν όρια Αυτό γενικώς ισχύει αλλά υπάρχουν και οι εξαιρέσεις. Υπάρχουν δηλαδή καλαμπουρτζήδες που δεν έχουν μέτρο και υπερβαίνουν τα...

ΟΠΕΚΕΠΕ και τυχερα λαχεια

Θα ήταν λοιπόν αστείο να δεχτεί ένας ότι τα μεγάλα κέρδη των τυχερών λαχνών τα κερδίζουν υψηλών «επιδόσεων»επιδοτούμενοι Πριν μέχρι κάποιες ολίγες δεκαετίες, ήταν...

Νέα αλητεία της κομισιόν κατά της Ελλάδας!

Σε παρεμβαση του ο Γιαννης Μανιατης αναφερει:  Άλλο ένα ατόπημα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής:Στην τελευταία έκδοση (Δεκεμβρίου 2024) του «Ανακαλύπτοντας την Ευρώπη», που διανέμεται κατά...

Η Τεχνητή Νοημοσύνη για τον Ρόλο της Βρετανίας και ΕΣΣΔ στα «Δεκεμβριανά» και το Ιστορικό Μήνυμα του Γεγονότος για το Σήμερα

Συνεχίζοντας την προσωπική μου αναζήτηση για τον τρόπο που η Τεχνητή Νοημοσύνη (ΤΝ - ΑΙ) «συγκροτεί νοήματα» περισσότερο και από το να παίζει τον...

Τεράστια καταστροφή από την πρόσφατη καταιγίδα σε παραλία στην περιοχή του Κρανιδίου

Σοβαροτατη καταγγελια για τεραστια καταστροφη απο την πρόσφατη καταιγίδα σε παραλία στην περιοχή του Κρανιδίου Συνεχίστε την αναγνωση.

Από την ημερίδα του ΠΑΣΟΚ στο ξενοδοχείο caravel2-12-25, για το κυκλοφοριακό πρόβλημα της Αττικής και την αντιμετώπισή του

Με την συμμετοχή πλήθους στελεχών του ΠΑΣΟΚ, αυτοδιοικητικών, βουλευτών, μελών της Κεντρικής Επιτροπής, αλλά και ενεργών πολιτών, έλαβε χώρα στο ξενοδοχείο caravel την Τρίτη...

Όλεθρος για τους αγρότες ο προϋπολογισμός Μητσοτάκη!

Οι αγρότες που κινητοποιούνται στα μπλόκα έχουν υπόψη τους ότι με τον Προϋπολογισμό του 2026 προβλέπεται ετήσια ΜΕΙΩΣΗ των κονδυλίων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης...

Περί «Ιθάκης» και ηθικής….

Παρακολουθώντας την τρέχουσα επικαιρότητα κάποιος, θα προσέξει την εκτεταμένη προβολή του βιβλίου του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τίτλο Ιθάκη, ανακαλώ λοιπόν αμέσως εκείνη...

Το «λαβράκι» Κάγια Κάλλας: Ήταν δυνατόν να μην γνώριζε τι συνέβαινε στη δική της υπηρεσία;

Η Λάουρα Κοβέσι «χτύπησε» και πάλι, αποκαλύπτοντας ένα νέο σκάνδαλο διαφθοράς, στην καρδιά της Ευρώπης Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία (EPPO) διέταξε τη σύλληψη τριών βασικών...

Μήπως πρέπει όντως να αγιοκαταταχθεί ο Κυβερνήτης Ιωάννης Καποδίστριας από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο;

Γράφει ο Παναγιώτης Παύλος Πανεπιστήμιο του ΌσλοΚαθώς έχουμε ήδη εισέλθει στον Δεκέμβριο στα φετινά Χριστούγεννα του οποίου οι Έλληνες απανταχού της γης αναμένουν αδημόνως μαζί...

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ψαχνουν τα τυχερά δελτία των Σαμαρτζίδου, Μαγειρία και Στρατάκη

Νέο «εμπόδιο» στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ, με την απουσία της Δέσποινας Μαρκοπούλου, ορκωτής ελέγκτριας της εταιρείας SOL Η κ....

Ο Αντώνης Ψαρόπουλος, ο ανακριτής Μπακαίμης και η σύζυγος του υπουργού Γιώργου Φλωρίδη

Πραγματικά, αδιανόητο! Το αποκαλύπτει η Ελπίδα Κουτσογιάννη στο DNews… Πώς θα φαινόταν μια δίκη πολιτικού εφετείου στη Θεσσαλονίκη στην οποία ένας από τους διαδίκους θα ήταν...

Πειράματα «βελούδινης μετάβασης» από τη δημοκρατία στη δικτατορία;

Η πρόθεση της Κυβέρνησης να διεξαχθούν αρχικά οι Δημοτικές εκλογές και στο μέλλον οι Βουλευτικές μέσω και κινητού τηλεφώνου, ανοίγει το δρόμο σε νοθείεςΓιώργος...

Για τη διαμαρτυρία των αγροτών με μπλόκα στους δρόμους

Η διαμαρτυρία των αγροτών με μπλόκα στους δρόμους είναι ένα θεμιτό μέτρο διαμαρτυρίας, αλλά είναι και αθέμιτο, διότι η παρακώλυση της κυκλοφορίας, πνίγει την...

Η Τεχνητή Νοημοσύνη Σχολιάζει τα Μνημόνια, το Δημοψήφισμα του 2015, τις Κυβιστήσεις, το «Τέλος των Μνημονίων» και Άλλα Τρέχοντα Ζητήματα – Μέρος 3ο

Μέρος 3ο (Τελευταίο, με  μια τοποθέτηση της ΤΝ πάνω στο ζήτημα της «επανόδου» των Σαμαρά - Τσίπρα - Πόσο «χρήσιμοι» είναι πολιτικά) Βασίλης Δημ. Χασιώτης (συνέχεια από Μέρος...

Προκόπιος Παυλόπουλος: Το «μετέωρο βήμα» του Ανθρώπου και της Ανθρωπότητας μπροστά στο κρίσιμο ζήτημα της πρόσφορης χρήσης των σύγχρονων μέσων της Τεχνητής Νοημοσύνης

Αθήνα, 1.12.2025Στην ομιλία του, κατά την παρουσίαση της μελέτης του Καθηγητή και πρώην Υπουργού κ. Παναγιώτη Ρουμελιώτη με τίτλο «Τεχνητή Νοημοσύνη: Ο Αγώνας ΗΠΑ – ΚΙΝΑΣ για την Πρωτοκαθεδρία», ο πρώην...

ΟΠΕΚΕΠΕ: Η δηλωση-προειδοποιηση του “Φραπε”

Μια ηχηρή προειδοποίηση έκανε ο «Φραπές» γνωστός και ως Γιώργος Ξυλούρης στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ! Μάλιστα, προκάλεσε φόβο και τρόμο...

Οσμή νοθείας στην ψηφοφορία με τα κινητά!

Η κυβέρνηση προτείνει να ψηφίζουμε από το κινητό. Και το παρουσιάζουν ως «διευκόλυνση». Η αλήθεια όμως είναι πολύ πιο απλή.Όταν η ψήφος περνάει σε ένα server...

Κοινωνικές Παροχές Τέλος: Παγκόσμιες δαπάνες σχεδόν 680 δισεκατομμύρια δολάρια σε όπλα σε μόλις ένα χρόνο

Το Διεθνές Ινστιτούτο Έρευνας για την Ειρήνη της Στοκχόλμης (ЅІРRІ) ανέφερε απότομη αύξηση στα έσοδα των κατασκευαστών όπλων στην τελευταία του έκθεση με στοιχεία...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ