Eκσφενδονίστηκαν οι άνδρες του αεροσκάφους Antonov

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα οκτώ μέλη του πληρώματος, ηλικίας 35- 50 ετών έφεραν βαρύτατες κακώσεις.

Ολοκληρώθηκε σήμερα η νεκροψία – νεκροτομή που πραγματοποιήθηκε στους Ουκρανούς που επέβαιναν στο αεροσκάφος Antonov το οποίο έπεσε κοντά στο Παλαιοχώρι Καβάλας, το βράδυ του περασμένου Σαββάτου.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Θράκης, οι 8 Ουκρανοί φέρουν βαρύτατες σωματικές κακώσεις με συντριπτικά κατάγματα στο κρανίο, στον θώρακα, στα άνω και κάτω άκρα, στην κοιλιακή χώρα και στα πλευρά, ενώ εντοπίστηκαν ρήξεις πνευμόνων και εσωτερικών οργάνων. Επιπλέον, τα 8 μέλη του πληρώματος αιμορραγούσαν εσωτερικά.

Μιλώντας στο voria.gr ιατροδικαστής Θράκης, Νικόλαος Κιφνίδης, που ανέλαβε τις νεκροψίες,ανέφερε στην ιστοσελίδα voria.gr ότι πρόκειται για ουκρανικής καταγωγής άνδρες, με το εύρος των ηλικιών να είναι από 35 έως 50 έτη περίπου. Όπως σημείωσε οι σοροί δεν έφεραν εγκαύματα, καθώς εκσφενδονίστηκαν από το αερασκάφος πριν αυτό τυλιχτεί στις φλόγες, όλοι τους είχανπαρόμοια τραύματα και οι κακώσεις που είχαν, ταιριάζουν σε θύματα αεροπορικού δυστυχήματος.

Αναμένονται τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων προκειμένου να διαπιστωθεί αν είχαν καταναλώσει αλκοόλ ή ναρκωτικά ενώ έχουν ήδη παρθεί δαχτυλικά αποτυπώματα και ιστοτεμάχια για τις εξετάσεις DNA, οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν το προσεχές διάστημα σε εργαστήρια της Θεσσαλονίκης.

Όταν δώσουν την έγκριση οι ελληνικές αρχές, το ουκρανικό προξενείο θα αναλάβει την επιστροφή των 8 νεκρών στην πατρίδα τους. 

5645989

Υπενθυμίζεται ότι από σήμερα γίνονται προσπάθειες να χαρτογραφηθεί με drone η περιοχή όπου συνετρίβη το αεροσκάφος, προκειμένου να εντοπιστούν τα διάσπαρτα βλήματα που διασκορπίστηκαν.

5645995

Μάλιστα, κάποια από αυτά εντοπίστηκαν και σε ακτίνα 500 μέτρων, μέσα σε χωράφια, ενώ υπάρχουν φόβοι ότι άλλα μπορεί να έχουν καλυφθεί από χώμα και να μην φαίνονται. 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ