Η στιγμή που άνδρας των ΜΑΤ στα Εξαρχεια λέει σε δημοσιογράφο του Κωστα Βαξεβάνη: “άντε στην κουζίνα σου”

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λίγη ώρα μετά τις προκλητικές ενέργειες της αστυνομίας του Τάκη Θεοδωρικάκου, η οποία επί της ουσίας απαγόρεψε τη διεξαγωγή πορείας φεμινιστικών οργανώσεων για την έμφυλη βία, ένα ακόμη περιστατικό σεξισμού, αυτή τη φορά από άνδρα των ΜΑΤ, ήρθε να προστεθεί στον ήδη βαρύ απολογισμό της βραδιάς.

Με πληροφορίες απο το documentonews.gr

Τη στιγμή που τα ΜΑΤ εισέβαλλαν στο πολιορκημένο καφενείο της πλατείας Εξαρχείων προσάγοντας τους θαμώνες, η δημοσιογράφος του koutipandoras.gr και του Documento, Άννα Νίνη, βρέθηκε στο σημείο, ωστόσο, μαζί με άλλους πολίτες και δημοσιογράφους περιορίστηκε από άνδρες των ΜΑΤ ώστε να μην πλησιάσουν το σημείο των προσαγωγών. Αυτό είναι βεβαίως μια συνήθης κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι δημοσιογράφοι και δεν θα αποτελούσε θέμα αν ένας από τους αστυνομικούς των ΜΑΤ που ήταν επιφορτισμένος με την απομάκρυνση πολιτών και δημοσιογράφων, δεν είχε διάθεση… «συζήτησης».

Στο βίντεο που ακολουθεί, ακούγεται καθαρά ο αστυνομικός να καλεί την Άννα Νίνη που διαμαρτύρεται για την παρεμπόδιση της εργασίας της, να… «πάει στην κουζίνα της».

Ο διάλογος που ακούγεται στο βίντεο είναι χαρακτηριστικός και ξεκινάει όταν δίνεται η εντολή να απομακρυνθούν ακόμη περισσότερο οι πολίτες και οι δημοσιογράφοι:

Ά.Ν.: «Θα πάω, θα πάω, μη σπρώχνεις, μη σπρώχνεις, δε χρειάζεται!»

Αστυνομικός: «Έλα, έλα, στην πλατεία, φύγε!»

Ά.Ν.: «Σε ποιον μιλάτε κύριε; Σε ποιον μιλάτε έτσι; Τι είμαστε εδώ πέρα; Θα μου πείτε πού θα στέκομαι;»

Αστυνομικός: «Άντε στην κουζίνα σου»

Ά.Ν.: «Τι να κάνω; Να πάω στην κουζίνα μου; Να πάω στην κουζίνα μου;»

Αστυνομικός: «Σταμάτα!»

Ά.Ν.: «Να σταματήσω, ε; Σπίτι ποιος θα πλένει τα πιάτα;»

Αστυνομικός: «Εγώ»

Ά.Ν.: «Μπράβο καλή παραδοχή. Πολύ καλό το να πάω να πλύνω τα πιάτα μου. Καλά εντάξει, μην αγχώνεσαι»

Παρεμβαίνει διαδηλωτής προς τον αστυνομικό λέγοντάς του: «Κάνε τον Αλέκο τώρα, κάνε τον Αλέκο για την υπηρεσία».

Δείτε το αποκλειστικό βίντεο του koutipandoras.gr

Νωρίτερα, είχαν εξελιχθεί στην πλατεία Εξαρχείων πρωτοφανείς σκηνές με αστυνομικούς των ΜΑΤ να διαλύουν εντελώς απρόκλητα την πορεία των φεμινιστικών οργανώσεων κατά της έμφυλης βίας, ενώ στη συνέχεια πολιόρκησαν για πολλή ώρα ένα καφενείο της περιοχής, μέχρι να τους δοθεί η εντολή να εισβάλλουν και να προσάγουν όλους τους θαμώνες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ