Πασίγνωστο beach restaurant στη Μύκονο λειτουργούσε με αδήλωτες ταμειακές μηχανές

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε γνωστό beach restaurant στη Μύκονο βρέθηκε το βράδυ της Παρασκευής κλιμάκιο ελεγκτών της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων που πραγματοποιούν εφόδους σε τουριστικές περιοχές, και έβγαλαν ένα λαβράκι.. να (με το συμπάθειο)!

Αφού, λοιπόν, διαπίστωσαν ότι σε όλα τα τραπέζια υπήρχαν αποδείξεις, οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ προχώρησαν στον έλεγχο των φορολογικών μηχανισμών και… ω του θαύματος, διαπίστωσαν ότι η εν λόγω επιχείρηση είχε μεν κόψει 1.130 αποδείξεις, συνολικής αξίας 85.450 ευρώ, αυτές, όμως, είχαν εκδοθεί από ταμειακές μηχανές και λοιπούς μηχανισμούς, οι οποίοι δεν ήταν δηλωμένοι στην εφορία.

Ως εκ τούτου, ο τζίρος δεν καταγραφόταν πουθενά και ολόκληρος ο ΦΠΑ πήγαινε απευθείας στις… βαθιές τσέπες των ιδιοκτητών της επιχείρησης, οι οποίοι, φυσικά, δεν σκόπευαν να πληρώσουν φόρο εισοδήματος για τα συγκεκριμένα ποσά.

Αμέσως, επιβλήθηκαν πρόστιμα 500 ευρώ ανά μηχανισμό, ενώ, ταυτόχρονα, άρχισε έλεγχος σε βάθος, ώστε από τη μία να διαπιστωθεί πού έχει καταχωρηθεί όλος αυτός ο τζίρος και από την άλλη να καταγραφεί η ευρύτερη φορολογική συμπεριφορά της επιχείρησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ