Ερντογαν: Ο Μητσοτάκης μάλλον δεν γνωρίζει … Θα μάθει

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε συνέντευξή του στο κρατικό TRT ο Ταγίπ Ερντογάν για μια ακόμη φορά… ξέφυγε, εξαπολύοντας επίθεση στην Ελλάδα και στον Κυριάκο Μητσοτάκη, κάνοντας λόγο για «προκλητικά βήματα» και κουνώντας το δάχτυλο για τη Συνθήκη της Λωζάνης και τα νησιά του Αιγαίου, ενώ ξεκαθάρισε πως «από εδώ και πέρα δεν τίθεται θέμα συνάντησης μου με τον Μητσοτάκη».

Είπε μεταξύ άλλων ο Τούρκος Πρόεδρος:

«Είχαμε δείπνο με τον Μητσοτάκη στο Αρχοντικό Vahdettin. Σε αυτό το δείπνο, του είπα: Ας μην βάλουμε από εδώ και πέρα ​​τρίτη χώρα μεταξύ μας. Πέρασαν τρεις εβδομάδες και έδωσε την ομιλία του στο Κογκρέσο της Αμερικής και από εκεί επέστρεψε στο Νταβός. Έκανε παρόμοια πράγματα».

Και συνέχισε απευθυνόμενος στον Έλληνα Πρωθυπουργό: «Εσύ είσαι πολιτικός και είμαι και εγώ πολιτικός. Πρέπει να το ξέρει αυτό. Όταν η Ελλάδα κάνει οποιοδήποτε αρνητικό βήμα εναντίον της Τουρκίας, η πρώτη μου δουλειά είναι να έχω δυνατά πράγματα να πω στους ανθρώπους μου».

Για τα νησιά του Αιγαίου ο Ερντογάν κράτησε το μεγαλύτερό του παραλήρημα:

«Σε μια τέτοια κατάσταση, η οποία είναι αντίθετη με τις Συμφωνίες της Λωζάνης και του Παρισιού, εμείς ως Τουρκία θα έπρεπε να πούμε ‘Ελλάδα κάνε ό,τι θέλεις’; Ως Τουρκία, θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί όταν έρθει η ώρα. Ο Μητσοτάκης μάλλον δεν γνωρίζει ότι η κυριαρχία αυτών των νησιών του δόθηκε υπό τον όρο να παραμείνουν υπό καθεστώς μη στρατιωτικού χαρακτήρα. Θα μάθει».

Για να συμπληρώσει:

«Τέτοιοι όροι δεν είναι έγκυροι όροι για την Τουρκία, δεν είναι επιχείρηση. Μιλήσαμε πολύ θετικά στη συνάντησή μας με τον Μπάιντεν. Στη συνέχεια, από όπου κι αν προήλθε αυτό, ήρθαν στο προσκήνιο τα θέματα που αφορούσαν την Ελλάδα. Πιστεύω ότι οι εξελίξεις θα είναι θετικές».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ