Λιβύη: Έπιασε παραγωγή πετρελαίου στο ένα εκατομμύριο βαρέλια την ημέρα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Λιβύη αύξησε την παραγωγή πετρελαίου σε περισσότερα από 1 εκατ. βαρέλια την ημέρα, αριθμός- ορόσημο για τη χώρα της Βόρειας Αφρικής όπου η παραγωγή είχε μειωθεί περισσότερο από το μισό από τα μέσα Απριλίου.

Η χώρα, που είναι μέλος του ΟΠΕΚ, φιλοξενεί τα μεγαλύτερα αποθέματα αργού πετρελαίου της Αφρικής.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Πετρελαίου Μοχάμεντ Ουν, η Λιβύη αύξησε την παραγωγή της σε «λίγο πάνω από» ένα εκατομμύριο βαρέλια την ημέρα.

Η αύξηση στην παραγωγή έρχεται μετά από συμφωνία με διαδηλωτές που επιτεύχθηκε πριν από περίπου μια εβδομάδα για να ανοίξουν ξανά οι τερματικοί σταθμοί εξαγωγής που είχαν κλείσει από τα μέσα Απριλίου. Προηγουμένως η παραγωγή είχε μειωθεί στα 560.000 βαρέλια την ημέρα.

Η Λιβύη έχει δει την παραγωγή να πέφτει κατά περίπου 50% τους τελευταίους μήνες λόγω των πολιτικών αναταραχών. Την παραγωγή περιόρισε επίσης η χρόνια ανεπάρκεια επενδύσεων σε υποδομές.

Η μεγαλύτερη παραγωγή στη Λιβύη θα μπορούσε να προσφέρει κάποια ανακούφιση για τις ελλιπώς ανεφοδιασμένες αγορές πετρελαίου και τις υψηλές τιμές που έχουν πυροδοτήσει τον πληθωρισμό σε ολόκληρο τον κόσμο, σχολιάζει το Bloomberg.

naftemporiki.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ