Ο αναγκαίος ρόλος των ΗΠΑ στην επίλυση της ενεργειακής διαμάχης Βαγδάτης-Κουρδιστάν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μια στοχευμένη παρέμβαση θα μπορούσε να βοηθήσει τα αμερικανικά συμφέροντα και την παγκόσμια προσπάθεια να βρεθεί ένα υποκατάστατο για το ρωσικό και το ιρανικό πετρέλαιο και φυσικό αέριο. 

Στις 15 Φεβρουαρίου 2022, το Ομοσπονδιακό Ανώτατο Δικαστήριο του Ιράκ έκρινε ότι ο νόμος του 2007 για το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο για την περιοχή του Κουρδιστάν ήταν αντισυνταγματικός, απαιτώντας την επανεξέταση πολλών συμβολαίων κατανομής της παραγωγής και συμφωνιών πώλησης πετρελαίου.

Εάν η υπόθεση εμποδίσει τις εξαγωγές πετρελαίου μέσω του Ιρακινού Κουρδιστάν, τότε η παγκόσμια αγορά θα χάσει σχεδόν αμέσως 500.000 βαρέλια την ημέρα, προκαλώντας υψηλότερες τιμές πετρελαίου, διευρυμένα απροσδόκητα για τη Ρωσία και το Ιράν, την κατάρρευση της οικονομίας του Ιρακινού Κουρδιστάν και μια επικίνδυνη στροφή στους δεσμούς της Βαγδάτης με Ερμπίλ και με την Άγκυρα.

 Σε αυτό το επίκαιρο Σημείωμα Πολιτικής, ο ειδικός στο Ιράκ Μάικλ Νάιτς καλεί τις Ηνωμένες Πολιτείες να δράσουν με άλλα ενδιαφερόμενα κράτη για να επιλύσουν την ενεργειακή κρίση Βαγδάτης-Ερμπίλ.

 Με αυτόν τον τρόπο, κατηγοριοποιεί τα επιμέρους ζητήματα της εφαρμογής του FSC σε ένα φάσμα από υψηλότερη προς χαμηλότερη συναίνεση και εξηγεί τις απόψεις και των δύο πλευρών με άψογο, άμεσο τρόπο.

Μια στοχευμένη παρέμβαση των Ηνωμένων Πολιτειών και των εταίρων τους, υποστηρίζει ο συγγραφέας, θα μπορούσε να οδηγήσει τη διαμάχη προς μια επί μακρόν καθυστερημένη επίλυση που θα βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό τα αμερικανικά συμφέροντα και την παγκόσμια προσπάθεια να βρεθεί ένα υποκατάστατο για το ρωσικό και το ιρανικό πετρέλαιο και φυσικό αέριο.

Michael Knights

2

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό ΠερισκόπιοΓιῶργος  Ἐχέδωρος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ