Επίθεση Τσαβούσογλου στη Μπέρμποκ: Η Γερμανία να διατηρήσει μια ισορροπημένη στάση στο Αιγαίο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δεν άρεσαν φαίνεται στον Μεβλούτ Τσαβούσογλου τα όσα ειπώθηκαν κατά την επίσκεψη της Αναλένα Μπέρμποκ στην Αθήνα (σ.σ. βασικά τίποτα φοβερό δεν ειπώθηκε, απλώς αφορμή έψαχνε ο Τούρκος προφανώς) και κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τη Γερμανίδα ΥΠΕΞ, η οποία μετά τη χώρα μας έτρεξε στην Τουρκία, της κούνησε το δάχτυλο για την τάχα… μεροληπτική στάση του Βερολίνου στα θέματα του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου!

9A7B12C4 C86E 4FF4 82F0 7C7923B66D3D

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ υποστήριξε συγκεκριμένα ότι η Γερμανία έχασε πρόσφατα την αμεροληψία της στον μεσολαβητικό ρόλο που έχει μεταξύ Τουρκίας, Ελλάδας και Κύπρου: «Η Γερμανία έχει χάσει την ουδετερότητά της στην Ελλάδα και την ελληνοκυπριακή πλευρά. Θέλουμε η Γερμανία να διατηρήσει μια ισορροπημένη στάση όσον αφορά τα θέματα της Ανατολικής Μεσογείου και του Αιγαίου. Διαλέγετε πλευρά και στη διαμάχη των νησιών. Το να συντάσσεστε με μια χώρα μόνο και μόνο επειδή είναι μέλος της ΕΕ είναι αντίθετο με το διεθνές δίκαιο», είπε, κατηγορώντας Αθήνα και Λευκωσία για «προπαγάνδα»!

Ο Τσαβούσογλου αρκετά εκνευρισμένος δεν έχασε την ευκαιρία να επισημάνει ότι «η Ελλάδα παραβιάζει τις συμφωνίες και εξοπλίζει (τα νησιά)» και πρόσθεσε στα περί προπαγάνδας: «Το να αναγνωρίσεις ότι η προπαγάνδα της Ελλάδας είναι σωστή σημαίνει να ακολουθείς μια μη ισορροπημένη πολιτική. Η Ελλάδα είναι πολύ επιτυχημένη στην προπαγάνδα. Ακόμα και όταν δεν είναι κάτι σωστό, μπορεί να ισχυριστεί ότι είναι σωστό, ξέρει να κλαίει. Δεν είναι σωστό να πιστεύεις στην προπαγάνδα και να παίρνεις θέση, να τη διεκδικείς γιατί η Ελλάδα είναι μέλος της ΕΕ. Θα πρέπει να μπορείς να λες ‘η Ελλάδα κάνει λάθος’ όταν είναι λάθος, αλλά δεν το κάνεις».

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου στην Κωνσταντινούπολη, ο Τσαβούσογλου τόνισε ακόμα πως το Βερολίνο οφείλει να ακούει τις δύο πλευρές χωρίς προκαταλήψεις και πρόσθεσε εννοώντας την Ελλάδα πως «το ότι ένα μέρος είναι μέλος της ΕΕ δεν σημαίνει ότι λέει την αλήθεια».

Η Μπέρμποκ από την πλευρά της πως η Γερμανία πάντα σέβεται το διεθνές δίκαιο και κάλεσε την Τουρκία να κάνει το ίδιο.

Ενώ συμπλήρωσε: «Η Τουρκία αναμένει από την Ευρωπαϊκή Ένωση να άρει τα πολιτικά εμπόδια για την ένταξη. Μεταφέραμε τις ανησυχίες της Τουρκίας σχετικά με τις δραστηριότητες τρομοκρατικών οργανώσεων στη Γερμανία και αναμένουμε συγκεκριμένες ενέργειες από αυτές».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ