Το αμερικανικό CNN στην υπηρεσία της Τουρκίας!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ντροπιαστικός τίτλος και άρθρο από το Αμερικανικό CNN μιλά για «ημιτελείς δουλειές» που έχει αφήσει στη μέση η Τουρκία στην Συρία!

Το αισχρό αυτό άρθρο δεν κάνει καμία αναφορά στις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στοχευμένες δολοφονίες και εθνοκάθαρση της «ημιτελούς δουλειάς», απλώς παραθέτει αποσπάσματα και μια αφήγηση που αντικατοπτρίζει την προπαγάνδα της Άγκυρας για «τρομοκράτες» και «κάθαρση»… και «επιστροφή προσφύγων».

18197CD4 D2F4 4CB4 95BB 6C2C68456E88Το κατάπτυστο άρθρο του CNN

Είναι πάντα εκπληκτικό το πώς μερικά δυτικά μέσα ενημέρωσης μπορούν να Ξεπλύνουν τα Εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, την παράνομη κατοχή και την εθνοκάθαρση. Ειδικά όταν πρόκειται για την Τουρκία και το Αζερμπαϊτζάν, το Κατάρ και όποιο άλλο κτηνώδες κράτος μοιράζει άφθονο χρήμα σε λομπίστες, εκδότες και δημοσιογράφους.

Τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης υποτίθεται ότι λένε την αλήθεια για την εξουσία, αντανακλούν και τις δύο πλευρές και δίνουν φωνή στα θύματα, όχι στα μιλιταριστικά αυταρχικά κράτη

Δεν υπάρχουν αποσπάσματα από κανέναν από την «άλλη πλευρά» ή τα θύματα του Αφρίν, που αναγκάστηκαν να φύγουν το 2018, τα οποία κάποτε θα Παρουσιάζονταν όντως ως θύματα. Αυτά τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης μπορεί να είναι επικριτικά για την πολιτική των ΗΠΑ σε μέρη όπως το Αφγανιστάν, οπότε γιατί όχι και για τα μέλη του «ΝΑΤΟ» στη Συρία;

Ο τίτλος για τον «αρχηγό» Ερντογάν στην Άγκυρα, για «επιχειρήσεις» και «τι περιμένει» κάνει να φαίνεται ότι στο CNN αδημονούν και θέλουν να γίνει η επιχείρηση.

Πώς γίνεται οι Σύροι να μην παίρνουν ποτέ τον λόγο και να αναφέρονται ως «ημιτελής δουλειά» κάποιου φασίστα αυταρχικού στην Άγκυρα που έχει καταπνίξει τα ανθρώπινα δικαιώματα στο εσωτερικό και στο εξωτερικό; Πώς γίνεται το καθεστώς που φυλακίζει δημοσιογράφους να λαμβάνει πάντα θετική κάλυψη από ορισμένα δυτικά μέσα ενημέρωσης;

Κάποιοι λένε «η δημοκρατία πεθαίνει στο σκοτάδι»… αλλά το γεγονός είναι ότι πεθαίνει στο φως με δικαιολογίες και ζητωκραυγές από ορισμένα μέσα ενημέρωσης στις δημοκρατίες. Αυτές οι επιχειρήσεις γίνονται ανοιχτά, με ανοιχτές καταχρήσεις κατά μειονοτήτων και γυναικών.

Όταν τα αυταρχικά καθεστώτα απειλούν να βομβαρδίσουν και να εισβάλουν σε φτωχές αθώες περιοχές της Συρίας, είναι καθήκον των μεγάλων ΜΜΕ να θέτουν σκληρές ερωτήσεις και όχι απλώς να ρωτούν τους εξτρεμιστές τι «περιμένουν».

Φανταστείτε για παράδειγμα έναν αντίστοιχο τίτλο για τον Πούτιν που λέει ότι «έχει ημιτελείς δουλειές και τι περιμένει» και μετά μια δέσμη δικαιολογιών για το ότι δημιούργησε έναν «διάδρομο χωρίς τρόμο βάθους 30 μιλίων»… σαν να μην πρόκειται για εθνοκάθαρση;

Οποιοδήποτε άρθρο σχετικά με την Άγκυρα θα πρέπει να αναφέρει διαφωνούντες και επίσης να δίνει φωνή σε ανθρώπους στη Συρία και επικριτές…όχι μόνο μερικούς αναλυτές στη Δύση ή σημεία συζήτησης υπέρ της Άγκυρας.

Πρέπει να διαβάσετε το μισό άρθρο για να συνειδητοποιήσετε ότι οι άνθρωποι που στοχοποιούνται είναι εταίροι των ΗΠΑ… τόσο προκατειλημμένο είναι. Οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις στους εγκληματίες πολέμου που χρησιμοποιεί η Άγκυρα στη Συρία. Μια δίκαιη συζήτηση περιλαμβάνει αυτό το γεγονός, όχι μόνο την Άγκυρα που μιλάει για «Φανταστικές» απειλές «τρομοκρατίας». Ας όψεται φυσικά και ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρώτος Έλληνας ηγέτης που νομιμοποίησε τα ψεύδη της Τουρκίας, τα ίδια ψεύδη που είχε χρησιμοποιήσει για να σφάξει τους Ίωνες, τους Πόντιους, τους Κωνσταντινοπολίτες.

Πρέπει να διαβάσετε περισσότερο από το μισό άρθρο, το οποίο «σκιαγραφώντας» τις ιστορίες «τρομοκρατών» (αλλά δεν υπάρχουν στοιχεία για τρομοκρατικές ενέργειες), τις οποίες πλασάρει η Τουρκία, βαφτίζει τις συριακές δημοκρατικές δυνάμεις, τους συμμάχους της Δύσης δηλαδή που πολέμησαν στο ισλαμικό κράτος, ως τρομοκράτες, χωρίς να τους δίνει ούτε μία παράγραφο για να τοποθετηθούν!

Πώς μπορείς να έχεις ένα ολόκληρο άρθρο που να παπαγαλίζει τη θέση της Άγκυρας και Να μην έχεις έστω μια πρόταση από το SDF;

Δυστυχώς, το CNN έχει μία μακρά ιστορία άθλια προπαγάνδα υπέρ της Άγκυρας, υπέρ των εγκλημάτων της Τουρκίας γι’ αυτό φυσικά δεν γίνεται με το αζημίωτο. Όχι, οι δημοσιογράφοι του μεγαλύτερου αμερικανικού καναλιού είναι αρκετά έμπειροι για να γνωρίζουν την αλήθεια. Την κρύβουν γιατί απλούστατα παίρνουν τα τούρκικα αργύρια, όπως γίνεται με οποιονδήποτε δυτικό δημοσιογράφο, πολιτικό αναλυτή που υποστηρίζει την φασιστική, εγκληματική Τουρκία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ