Τρίτη, 30 Μαΐου, 2023

Στην αντεπίθεση ο Έλον Μασκ: Κατέθεσε προσφυγή κόντρα στην αγωγή που υπέβαλε το Twitter

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στην αντεπίθεση περνά ο Έλον Μασκ λίγες ώρες αφότου δικαστήριο του Ντέλαγουερ ανακοίνωσε ότι στις 17 Οκτώβρη θα ξεκινήσει πενθήμερη δίκη για την αγωγή που υπέβαλε το Twitter κατά του μεγιστάνα για αθέτηση της υπόσχεσης να εξαγοράσει την εταιρεία.

Ο ισχυρός άνδρας της Tesla και της SpaceX υπέβαλε και αυτός αγωγή κατά του Twitter, χωρίς ωστόσο να αποκαλυφθεί το περιεχόμενό της.

Όπως αναφέρει το Reuters, το έγγραφο των 164 σελίδων είναι εμπιστευτικό, τις επόμενες ημέρες όμως δεν αποκλείεται να παρουσιαστεί μέρος του κειμένου αφότου απαλειφθούν οι ευαίσθητες αναφορές.

Η αγωγή του μεγιστάνα ήρθε λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του δικαστηρίου του Ντέλαγουερ ότι θα ξεκινήσει στις 17 Οκτωβρίου πενθήμερη δίκη προκειμένου να αποφασίσει αν ο Μασκ μπορεί να υπαναχωρήσει από τη συμφωνία των 44 δισ. δολαρίων.

Ξεχωριστή αγωγή από επενδυτή

Στο μεταξύ, την Παρασκευή, ο Μασκ δέχτηκε ξεχωριστή αγωγή από επενδυτή που ζητά από το δικαστήριο να διατάξει τον δισεκατομμυριούχο να κλείσει τη συμφωνία, να κρίνει ότι παραβίασε τις νομικές υποχρεώσεις του απέναντι στην Twitter και να επιδικάσει αποζημιώσεις για τις απώλειες.

Και αυτό γιατί ο Μασκ κατέχει ήδη ήδη το 9,6% της Twitter Inc. και η συμφωνία εξαγοράς του δίνει δικαίωμα βέτο σε πολλές αποφάσεις της εταιρείας, σύμφωνα με την αγωγή του επενδυτή, ο οποίος κατέχει 5.500 μετοχές.

Στις 8 Ιουλίου ο Μασκ ανακοίνωσε ότι αποσύρει την πρόταση εξαγοράς επειδή η Twitter απέκρυψε τον πραγματικό αριθμό των πλαστών λογαριασμών στην πλατφόρμα της. Λίγες ημέρες αργότερα η εταιρεία υπέβαλε αγωγή, υποστηρίζοντας ότι ο ισχυρός άνδρας της Tesla και της SpaceX είναι υποχρεωμένος να κλείσει τη συμφωνία στα 54,20 δολάρια ανά μετοχή.

Η τιμή της μετοχής έκλεισε την Παρασκευή στα 41,61 δολάρια, την υψηλότερη τιμή αφότου ο Μασκ ανακοίνωσε ότι υπαναχωρεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ