Έλληνες εθελοντές μάχονται στην Ουκρανία;

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Άγνωστο εάν πρόκειται για Έλληνες πολίτες ή ομογενείς. Υπάρχει φυσικά πάντα η πιθανότητα για προβοκάτσια, καθώς η πιστότητα της συγκεκριμένης φωτογραφίας που κυκλοφόρησε σε ρωσικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και σε ισπανόφωνα μέσα, να είναι προϊόν μοντάζ.

Η φωτογραφία που κυκλοφόρησε σε ρωσικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, φαίνεται να δείχνει Έλληνες εθελοντές που μάχονται στη ρωσική πλευρά να έχουν υψώσει την ελληνική σημαία σε ουκρανικό BTR που έχουν καταλάβει.

Δεν υπάρχουν περισσότερες λεπτομέρειες για τον χρόνο και τον τόπο που έχει τραβηχτεί η φωτογραφία.

Είναι γνωστό ότι αρκετοί ομογενείς μας μάχονται εδώ και χρόνια με την πλευρά των αυτονομιστών, δεν υπάρχει όμως κάποια επίσημη ενημέρωση για έλληνες πολίτες που έχουν ενταχθεί στις ρωσικές δυνάμεις, οι κάποιες σχετικές αναρτήσεις που να έχουν γίνει σε λογαριασμούς μέσων κοινωνικής δικτύωσης που να ανήκουν σε Έλληνες οι οποίοι έχουν ενταχθεί στις δυνάμεις των αυτονομιστών της Ανατολικής Ουκρανίας.

Όπως στον αντίποδα, δεν υπάρχουν πληροφορίες για Έλληνες πολίτες που να έχουν ενταχθεί στην λεγεώνα των ξένων η οποία μάχεται στο πλευρό των Ουκρανών.

Ο γνωστός λογαριασμός όμως στο Telegram, Clinker CM Που καλύπτει από την πρώτη στιγμή τα γεγονότα στην Ουκρανία, γράφει τα ακόλουθα αναφορικά με την συγκεκριμένη φωτογραφία:

«Αυτή την φωτό που έστειλε χτες ο φίλος ο Γιώργος στο chat, και τη συζητήσαμε, θα αρχίσει να παίζει πολύ. Το λέω λοιπόν καθαρά για να μην υπάρχουν παρανοήσεις. Είναι προϊόν μοντάζ και κολάζ. 

Τη δεδομένη στιγμή τη θεωρώ και ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ. 

Την στιγμή που η Ελληνική κυβέρνηση, που έστειλε όπλα στην Ουκρανία, με αφορμή την υποθεση Antonov γίνεται επικριτική στην χούντα του Κιέβου, το Κίεβο ξεφεύγει και με θράσος χιλίων πιθήκων νομίζει ότι μπορεί να επικρίνει Έλληνες ολιγάρχες και εφοπλιστές…ξαφνικά εμφανίζεται μια φωτογραφία με Έλληνες να μάχονται στο πλευρό των Ρώσων. Και όχι στη Μαριούπολη ή στο Ντόνετσκ αλλά στη Χερσώνα. Πάτημα δηλαδή στους Ουρανούς να πουν στην ελληνική κυβέρνηση να χαμηλώσει τους τόνους και να μην ρωτάει και πολλά πολλά π.χ για Antonov κτλ. 

Χτες είπα τεχνικά χαρακτηριστικά της φωτό, προσθέσω σήμερα και την Μεσογειακή βλάστηση, πεύκα, κτλ τετράριχτες κεραμοσκεπές και πολλά αλλα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ