Ραγδαιες εξελίξεις στα Βαλκάνια: Στα πρόθυρα πολέμου Σερβία – Κόσοβο!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι θα ζητήσουμε ειρήνη και θα το κάνουμε, αλλά θα σας διαβεβαιώσω: δεν θα υπάρξει παράδοση και η Σερβία θα κερδίσει. Εάν προσπαθήσουν να αρχίσουν να διώκουν Σέρβους, να εκφοβίζουν τους Σέρβους, να σκοτώνουν Σέρβους, θα κερδίσω!»

Αυτά είπε ο Σέρβος πρόεδρος, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, στο έκτακτο διάγγελμά του πριν από λίγα λεπτά.

Πληροφορίες από τη Σερβία θέλουν τον στρατό τον Κοσσοβάρων να ήτανέτοιμος να επιτεθεί στο βόρειο τμήμα της χώρας, όπου η συντριπτική πλειοψηφία είναι Σέρβοι. Τις τελευταίες ώρες ισχυρές δυνάμεις του σερβικού στρατού και των ειδικών δυνάμεων, ετοιμάζονται να εισβάλλουν στο Κοσσυφοπέδιο (Κόσοβο).

Παράλληλα, ο Σέρβος πρόεδρος διέψευσε ότι ο στρατός της Σερβίας έχει εισβάλει στο έδαφος του Κοσόβου, όμως είναι σίγουρο ότι ισχυρές δυνάμεις του σερβικού στρατού βρίσκονται μία ανάσα από τα σύνορα. Νωρίτερα, οι Ηνωμένες Πολιτείες δήλωσαν ότι εάν ξεκινήσει μια σύγκρουση μεταξύ Σερβίας και Κοσσυφοπεδίου, δεν θα υπάρξει άμεση επέμβαση από την πλευρά τους. Δήλωση που ανοίγει τον δρόμο για σερβική επέμβαση.

Ο σερβικός πληθυσμός του Κοσσυφοπεδίου και στα Μετόχια (Ντουκαγίνι) άρχισε να χτίζει οδοφράγματα, ενώ υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίεςαπό τη σερβική πλευρά στο σημείο ελέγχου.

servia kosovo synora
Σέρβοι στήνουν οδοφράγματα στο βόρειο τμήμα της χώρας

Αξίζει να σημειωθεί πως η κυβέρνηση του Κοσσυφοπεδίου δήλωσε ότι από αύριο τίθεται σε ισχύ νέος νόμος για τις ταυτότητες και τις πινακίδες των οχημάτων. Όλοι όσοι, συμπεριλαμβανομένων των Σέρβων που ζουν στο Κοσσυφοπέδιο, θα πρέπει να έχουν ταυτότητες και πινακίδες Κοσσυφοπεδίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ