Πάτρα: Νέες διώξεις για Μαλενα – Ίριδα σε Πισπιριγκου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 Για δυο ακόμα κακουργήματα αναμένεται να απολογηθεί η Ρουλα Πισπιριγκου σχετικά με τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας. Όπως είχε αποκαλύψει η εφημερίδα «ΜΠΑΜ στο Ρεπορταζ» οι δυο εισαγγελείς (Ελευθεριανος-Ανδρεου) είχαν εδώ και ημερες περαιώσει την προκαταρκτική εξέταση απλά καθυστέρησαν στην άσκηση της δίωξης εξαιτίας της απόπειρας ανθρωποκτονίας που ασκήθηκε στην Πισπιριγκου για την υπόθεση της Τζωρτζινας.

Ασφυξία

Σύμφωνα με την εισαγγελική Αρχη η κατηγορούμενη δολοφόνησε την Μαλενα και την Ίριδα (τον Απρίλιο του 2019 και τον Μάρτιο του 2021) μέσω ασφυξίας. Καταλυτικό ρόλο στην άσκηση των νέων διώξεων έπαιξε το 13σελιδο πόρισμα των Καρακουκη και Καλογρηα που περιέγραψαν πλήρως τον μηχανισμό θανάτου. Σημαντικό ρόλο όμως έπαιξαν και οι δημοσιογραφικές αποκαλύψεις της «ΜΠΑΜ στο Ρεπορταζ» και του eReportaz σχετικά με τα φωτογραφικά ντοκουμέντα, τα ευρήματα (πανάκι, κλπ) που αποκάλυψαν ότι τα δυο παιδιά δεν είχαν καταλήξει από ηπατική ανεπάρκεια και αγενεσια φλεβοκομβου.

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συρροή ασκήθηκε σε βάρος της Ρούλας Πισπιρίγκου για τους θανάτους της 3,5 ετών Μαλένας και της 6 μηνών Ίριδας.

Κομβικό στοιχείο για την άσκηση της διωξης αποτέλεσε Πυλώνα για την άσκηση της δίωξης αποτέλεσε το πόρισμα των ιατροδικαστών Καρακουκη – Καλόγρια, αλλά και το γεγονός ότι σε όλες τις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται η Ρούλα Πισπιρίγκου, ήταν μόνο εκείνη παρούσα.

Οι δυο εισαγγελείς είδαν εγκληματική ενέργεια πισω από το θάνατο Ίριδας Δασκαλάκη εξαιτίας του αίματος που βρεθηκε στο στόμα της, ενώ στην περίπτωση της Μαλένας, οι γιατροί φαίνεται να περιγράφουν την εικόνα ενός παιδιού, που είχε ξεπεράσει τη λευχαιμία και έφυγε από τη ζωή εντελώς ξαφνικά, και αφού προηγουμενως είχε ελεγχθεί ιατρικά πριν ξεκινήσει τη χημειοθεραπεία και δεν διαπιστώθηκε κάτι στην υγεία της. Η δικογραφία διαβιβάστηκε στην ανάκριση και θα χρεωθεί σε ανακριτή.

Πλήρης επιβεβαίωση της χθεσινής αποκάλυψης της ΜΠΑΜ:

Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Διαβάστε την συνέχεια

ΔΗΜΟΦΙΛΗ