Ακομη 140 νεκροί από τους μουσώνες στο Πακισταν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επιπλέον 140 νεκροί απο τις πλημμύρες που προκλήθηκαν από τις βροχοπτώσεις των μουσώνων στις πληγείσες από τις πλημμύρες περιοχές του Πακιστάν την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με τις αρχές της χώρας, ανεβάζοντας ετσι τον συνολικό αριθμό των νεκρών σε 478.

Τα σωστικά συνεργεία με την υποστήριξη του στρατού έχουν απομακρύνει χιλιάδες εγκλωβισμένους, συμπεριλαμβανομένων γυναικών και παιδιών, από τη νοτιοδυτική επαρχία Μπαλουχιστάν, στα βορειοδυτικά και αλλού από την περασμένη εβδομάδα, όταν η κυβέρνηση έστειλε ελικόπτερα για τις συνεχιζόμενες επιχειρήσεις παροχής βοήθειας και διάσωσης.

Οι πλημμύρες έχουν καταστρέψει ολοσχερώς σχεδόν 37.000 σπίτια στις περιοχές που επλήγησαν από τις πλημμύρες από τις 14 Ιουνίου, σύμφωνα με έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα από την Εθνική Αρχή Καταστροφών και Διαχείρισης Καταστροφών.

Οι αρχές διανέμουν τρόφιμα και άλλα απαραίτητα είδη στους πλημμυροπαθείς σε όλη τη χώρα.

Τη Δευτέρα, ο πρωθυπουργός Σαχμπάζ Σαρίφ επισκέφθηκε τις πληγείσες από τις πλημμύρες περιοχές στο Μπαλουχιστάν και υποσχέθηκε σε τηλεοπτική ομιλία του οικονομική υποστήριξη σε όσους έχασαν τα σπίτια τους από τις πλημμύρες. Περισσότερες βροχές αναμένονται αυτή την εβδομάδα στο Πακιστάν, όπου η εποχή των μουσώνων διαρκεί από τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο.

Πηγή: Bloomberg

ΔΗΜΟΦΙΛΗ