Κόλαφος Liberation: «Οσμή Watergate» γύρω από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο ανταποκριτής της γαλλικής εφημερίδας Φαμπιάν Περιέ χρωματίζει την κυβέρνηση Μητσοτάκη με μελανά χρώματα, στις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με το σκάνδαλο των υποκλοπών σε δημοσιογράφους και πολιτικούς, κάνοντας λόγο για «έναν πολιτικο-μιντιακό σεισμό που ομοιάζει στο Watergate» και «συγκλονίζει την κορυφή του κράτους» ενώ «αμφισβητεί το σύστημα που έστησε η Νέα Δημοκρατία, όταν ήρθε στην εξουσία τον Ιούλιο του 2019».

Η ανταπόκριση κάνει λόγο για «αποδεδειγμένη υπόθεση παρακολουθήσεων» που αφορά τους δημοσιογράφους Σταύρο Μαλιχούδη και Θανάση Κουκάκη καθώς και τον τότε ευρωβουλευτή και νυν πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Νίκο Ανδρουλάκη. Υπογραμμίζει την πρεμούρα του πρωθυπουργού να αναλάβει υπό τη ευθεία επίβλεψή του την ΕΡΤ και την ΕΥΠ, ενώ διόρισε τον ανιψιό του γενικό γραμματέα του πρωθυπουργού και άλλαξε το νόμο περί προσλήψεων για να μπορέσει να βάλει τον Παναγιώτη Κοντολέων στη θέση του επικεφαλής της ΕΥΠ.

Αναφορά σε δημοσιογράφους

Το δημοσίευμα της Liberation αναφέρει την εκδικητικότητα της εκτελεστικής εξουσίας απέναντι σε δημοσιογράφους που αποκάλυψαν το σκάνδαλο της Novartis, όπως ο Κώστας Βαξεβάνης και η Γιάννα Παπαδάκου. Επίσης αναφέρεται και στην δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ τον Απρίλιο του 2021, που όπως αποκάλυψε η Liberation, ερευνούσε υποθέσεις που ακουμπούσαν υψηλά ιστάμενα πρόσωπα της κυβέρνησης. Το Νοέμβριο του 2021 βγήκε η υπόθεση παρακολούθησης του δημοσιογράφου Σταύρου Μαλιχούδη και τον Απρίλιο του 2022 του Θανάση Κουκάκη.

documentonews.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ