Ερντογάν κατά Γαλλίας και Γερμανίας: Είναι εργαλεία της ελληνικής προπαγάνδας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε δηλώσεις που έκανε ο πρόεδρος της Τουρκίας σε δημοσιογράφους επιστρέφοντας από το Σότσι όπου συναντήθηκε με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, επέκρινε τις δύο χώρες για τη στάση τους απέναντι στην Τουρκία λέγοντας πως κλείνουν τα μάτια στις ενέργειες της Ελλάδας και κατηγορούν τη χώρα του με ανακριβή στοιχεία.

«Η Ευρώπη αντιμετωπίζει μια βαθιά ενεργειακή κρίση. Από την άλλη, βλέπουμε ότι τόσο η Γερμανία όσο και η Γαλλία στοχοποιούν την Τουρκία υιοθετώντας και υπερασπιζόμενες τις άδικες διεκδικήσεις της Ελλάδας» απάντησε ο Τούρκος πρόεδρος σε ερώτηση για τη στάση της Γερμανίας και Γαλλίας προς την Τουρκία.

«Ο Υπουργός Εξωτερικών μας έδωσε τις απαραίτητες απαντήσεις σε αυτές τις μεροληπτικές δηλώσεις. Δυστυχώς η Γερμανία και η Γαλλία είναι επίσης εργαλεία Ελληνικής και Ελληνοκυπριακής προπαγάνδας. Είναι απαράδεκτο να επικρίνουν τη χώρα μας με ανακριβείς εκτιμήσεις ενώ συγχωρούν τα βήματα της Ελλάδας που αγνοούν το διεθνές δίκαιο. Η θέση της Τουρκίας για τη σταθερότητα και την ασφάλεια της Ευρώπης είναι προφανής. Επιδείξαμε για άλλη μια φορά αυτόν τον ρόλο ως πρωτοπόροι στη λύση της παγκόσμιας κρίσης των σιτηρών. Το πλοίο ξηρού φορτίου Razoni που περνούσε από την Κωνσταντινούπολη ήταν στην πραγματικότητα το πρώτο. Πίσω του, υπάρχουν περίπου 20 πλοία παρατεταγμένα και έτοιμα», συμπλήρωσε.

«Δεν ανακατεύομαι στις εσωτερικές υποθέσεις της Ελλάδας»

Στη συνέχεια οι δημοσιογράφοι τον ρώτησαν για τις εξελίξεις στην Ελλάδα αναφορικά με τηνυπόθεση των παρακολουθήσεων με τον Ερντογάν να απαντά χαρακτηριστικά: «Δεν ανακατεύομαι στις εσωτερικές υποθέσεις της Ελλάδας. Αυτή είναι η εσωτερική τους υπόθεση».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ