Το Κοσσυφοπέδιο κήρυξε τη Ρωσίδα δημοσιογράφο που συνελήφθη χθες ως «persona non grata»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η κυβέρνηση του Κοσσυφοπεδίου κήρυξε ‘persona non grata’ για 5 χρόνια τη Ρωσίδα δημοσιογράφο Ντάρια Ασλάμοβα, η οποία χθες τέθηκε υπό κράτηση στα σύνορα ως ύποπτη για κατασκοπεία.

Αυτό ανακοίνωσε ο επικεφαλής του υπουργείου Εσωτερικών του Κοσσυφοπεδίου, Τζελάλ Σβέσλα.

«Ως Υπουργός Εσωτερικών, στο πλαίσιο των νόμιμων αρμοδιοτήτων μου, βάσει του Νόμου για τους Αλλοδαπούς, άρθρα 17 και 66 Α, κήρυξα την Daria Asmalovan ανεπιθύμητο πρόσωπο στη Δημοκρατία του Κοσσυφοπεδίου. Η είσοδος αυτού του ατόμου απαγορεύεται για πέντε χρόνια στο έδαφος της Δημοκρατίας του Κοσσυφοπεδίου.

Όποιος, με συγκεκριμένους στόχους ή οδηγίες, βλάπτει ή προσπαθεί να αποσταθεροποιήσει τη χώρα μας, θα αντιμετωπίσει χωρίς αμφιβολία την ισχύ των νόμων της Δημοκρατίας του Κοσσυφοπεδίου», έγραψε ο υπουργός.

Το ρωσικό έντυπο Komsomolska Pravda ανέφερε ότι η Ασλάμοβα εργαζόταν σε μια «ειδική έκθεση που σχετίζεται με την αύξηση της έντασης μεταξύ Σερβίας και Κοσσυφοπεδίου».

Η ίδια η δημοσιογράφος επικοινώνησε αργότερα με τη σύνταξη και ενημέρωσε ότι αφέθηκε ελεύθερη και βρισκόταν στην πόλη Ράσκα στα σύνορα Σερβίας-Κοσόβου.

Η Ασλάμοβα είπε ότι αφού κρατήθηκε στο Κοσσυφοπέδιο, ανακρίθηκε για αρκετές ώρες, μεταξύ άλλων για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Το μερικώς αναγνωρισμένο Κόσοβο ανακοίνωσε την κράτηση της Ασλάμοβα στα σύνορα στις 6 Αυγούστου.

Σημειώνεται ότι το Κοσσυφοπέδιο προσχώρησε στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τις Ηνωμένες Πολιτείες καταδικάζοντας τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία επιβάλλοντας κυρώσεις.

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό ΠερισκόπιοΓιῶργος  Ἐχέδωρος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ