Η προτροπή του Προκόπη Παυλόπουλου για την επέκταση της Αιγιαλίτιδας Ζώνη στα 12 ν.μ. που οδήγησε στην αποπομπή του

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νάμαστε λοιπόν πάλι εκεί που ξεκίνησε ο Ερντογάν, από τον Ιούνιο του 2020, όταν άρχισε το «Ουρούτς Ρέις» να κόβει βόλτες μέσα στην Ελληνική ΑΟΖ ή ακόμη και μέσα στην Αιγιαλίτιδα Ζώνη μας.

Πήρε θάρρος ο «σουλτάνος» από την αδιανόητη επιπολαιότητα (;) του Κυριάκου Μητσοτάκη και βγάζει πλέον για να κόβει βόλτες το γεωτρύπανο «Αβδουλαχαμίτ Χαν» στην ίδια περιοχή.

Γιατί συμβαίνουν αυτά; Απλούστατα διότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης αγνόησε επιδεικτικά την προτροπή του τότε ΠτΔ Προκόπη Παυλόπουλου –αυτό άλλωστε ήταν η βασικότερη αιτία για την οποία δεν ξαναπρότεινε τον Προκόπη Παυλόπουλο ως ΠτΔ- να επεκτείνουμε, όταν έγινε το «τουρκολιβυκόμνημπονιο», αμέσως στα 12 ν.μ. την Αιγιαλίτιδα Ζώνη μας νότια της Ρόδου, Καρπάθου, και ιδίως Κρήτης.

Και όχι μόνο αυτό αλλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης έβαλε τον «κολαούζο» του Γ. Γεραπετρίτη να μιλάει για Αιγιαλίτιδα Ζώνη στα 6ν.μ.!!!

Έτσι λοιπόν ο «σουλτάνος» παραβιάζει ασύστολα με τα γεωτρύπανά του και την ΑΟΖ αλλά και την Αιγιαλίτιδα Ζώνη της Ελλάδας, δυστυχώς με την ανοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Υ.Γ. Προσθέτουμε και το γεγονός ότι το θράσος του Ερντογάν το κάνει ακόμα πιο μεγάλο το ότι από τότε που έφυγε ο Προκόπης Παυλόπουλος από την Προεδρία της Δημοκρατίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει τολμήσει να επαναλάβει στα διεθνή και ευρωπαϊκά fora την πάγια εθνική θέση: Το «τουρκολιβυκό μνημόνιο» είναι νομικώς ανυπόστατο και δεν παράγει έννομα αποτελέσματα. Κατά τα άλλα καλά κρατεί ο «διεθνώς απομονωμένος» ΤαγίπΕρντογάν…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ