Η Ρωσία δημιουργεί στρατιωτική βάση στη Σερβία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Αλεξάντερ Μποτσάν-Καρτσένκο, Έκτακτος και Πληρεξούσιος Πρέσβης της Ρωσίας στο Βελιγράδι, δήλωσε ότι η Ρωσία δημιούργησε μια στρατιωτική βάση στη Σερβία, αναφέρει ρωσικό δημοσίευμα.

Η ανάπτυξη βάσεων του ρωσικού στρατού στη Σερβία ήταν κυρίαρχο θέμα της χώρας. Επιπλέον, αυτό είναι και το θέμα της Ρωσίας, είπε.

«Όσον αφορά το κοινό ανθρωπιστικό κέντρο, υπάρχει και λειτουργεί για την αντιμετώπιση κρίσεων σε περίπτωση ανθρωπιστικής καταστροφής», είπε ο αξιωματούχος.

2


Ο Μποτάν-Καρτσένκο σημείωσε επίσης ότι η Σερβία είνιαι μια φιλική χώρα για τη Ρωσία επειδή το Βελιγράδι ήταν σθεναρά αντίθετο στις αντιρωσικές κυρώσεις.

Παράλληλα, επεσήμανε την πολιτική πτυχή στις προμήθειες φυσικού αερίου από τη Ρωσία στη Σερβία σε ευνοϊκή τιμή.

Η Ρωσία διασφαλίζει την ενεργειακή σταθερότητα της Σερβίας, τόνισε ο αξιωματούχος. Επιπλέον, η Ρωσία και η Σερβία συνεχίζουν τη στρατιωτική και τεχνική συνεργασία.

Νωρίτερα, ο υπουργός Εσωτερικών της Σερβίας Αλεξάντερ Βουλίν δήλωσε ότι η Σερβία δεν θα εισέλθει σε σύγκρουση με τη Ρωσία.

Η Σερβία δεν θα είναι μέρος του «πεζικού του ΝΑΤΟ», είπε χαρακτηριστικά και συμβούλεψε τους δυτικούς συναδέλφους του να ζητήσουν συγγνώμη από τη Σερβία για τις  εχθροπραξίες εναντίον της.

Pravda.ru

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό ΠερισκόπιοΓιῶργος  Ἐχέδωρος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ